Ruotsin kuninkaalliset juhlatunnelmissa: Carl Philip ja syntymäpäiväsankari Sofia parantuivat koronasta, Madeleinen lapset suloisessa adventtikuvassa

Prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Sofialla todettu koronatartunta 0:29
Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia sairastuivat marraskuussa koronavirukseen - näin hovi tiedotti tapauksesta

Ruotsin hovi kertoi prinsessa Sofian syntymäpäivänä, että Sofia ja prinssi Carl Philip ovat tervehtyneet koronavirustartunnan jälkeen.

Ruotsin hovi tiedotti taannoin, että sekä prinssi Carl Philip että hänen puolisonsa prinsessa Sofia olivat sairastuneet koronavirukseen. Sunnuntaina prinsessa Sofian 36-vuotissyntymäpäivänä hovilla oli kuitenkin iloisia uutisia: prinssipari on jälleen terve.

– Heidät on testattu ja tulos oli negatiivinen, kertoi hovin tiedottaja Margareta Thorgren ruotsalaislehti Expressenille.

– Molemmat voivat hyvin.

Hovi julkaisi sunnuntaina prinsessa Sofiasta tuoreen potretin tämän syntymäpäivän kunniaksi. Thorgren kertoi, että syntymäpäivää vietettiin kotona perhepiirissä.

– He juhlivat lastensa seurassa, totesi Thorgren, jonka mukaan prinssi Alexanderilla ja prinssi Gabrielilla ei ole havaittu oireita sinä aikana, kun vanhemmat sairastivat koronan.

Aiemmin hovi kertoi prinssiparin oireiden olleen flunssaoireiden kaltaisia ja heidän voineen olosuhteisiin nähden hyvin.

Ruotsin hovi julkaisi sunnuntaina sosiaalisessa mediassa myös jouluisen tervehdyksen Atlantin toiselta puolelta, kun prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin lapset toivottelivat kuvan välityksellä hyvää toista adventtisunnuntaita.

Kuvassa prinsessa Leonore, 6, prinssi Nicolas, 5, sekä perheen kuopus prinsessa Adrienne, 2, poseeraavat jouluisissa asuissa, kun Madeleine sytyttää jouluisessa asetelemassa olevia adventtikynttilöitä. Kuvan on mitä ilmeisimmin ottanut Chris O'Neill perheen kotona Floridassa.

Prinsessa Madeleine ei ole päässyt pitkään aikaan tapaamaan sukulaisiaan Ruotsiin. Hovista on ounasteltu, ettei Madeleinen perhettä nähdä Ruotsissa myöskään jouluna, sillä koronaan liittyvät matkustusrajoitukset ovat edelleen tiukat etenkin Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat