Mainos

Ruotsin kruunu alamäessä

Ruotsin kruunu on heikentynyt tasaisesti jo kuukauden verran. Eniten kruunua heiluttaa kasvava epäilys siitä, ettei Euroopan rahaliitto toteudu aikataulussaan. Valuuttaa heikentävät myös sisäpoliittiset syyt.

Euroopan unionin valtiovarainministerit vakuuttivat eilen Brysselissä, ettei rahaliiton tiellä ole voittamattomia esteitä. Saksan valtiovarainministerin Theo Waigelin puheet kuitenkin lisäsivät valuuttakauppiaiden epäilystä rahaliiton toteutumisesta ajallaan.

Waigel nimittäin sanoi saksalaisessa Bild-lehdessä, että rahaliiton pääsyehdot ovat Emun aikataulua tärkeämmät. Waigelin sanat heikensivät EU:n reunamaiden, kuten Italian, Espanjan ja Ruotsin valuuttojen arvoja suhteessa Saksan markkaan.

Kruunuun ei luoteta, koska sijoittajat eivät usko Ruotsin selviävän päätöksistään ilman lisävelkaa. Sitä mukaa kun epäilys rahaliiton alkamisesta ajallaan on kasvanut, myös kruunu on heikentynyt.

Saksan ja Ranskan työttömyydestä on tulossa suurin este rahaliiton aikataululle. Kasvava työttömyys uhkaa levittää budjetin alijäämän Emun ehtoja suuremmaksi.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.