Ruotsin kansanterveyslaitoksen tiedotustilaisuus sai mielenosoittajajoukolta kylmän vastaanoton: "Maskipakkoa ei mietitä Ruotsissa, vanhukset unohdettu"

5:48
Tällaisissa tunnelmissa Ruotsin kansanterveyslaitoksen tiedotustilaisuudessa oltiin

Ruotsin koronatartunnat ovat olleet laskussa jo hetken aikaa. MTV:n Ruotsin kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoo, mitä hetki sitten Ruotsissa päättyneessä Kansanterveyslaitoksen tiedotustilaisuudessa kerrottiin.

Tällä hetkellä Ruotsissa näyttää siltä, että koronavirustartuntojen laskusuhdanteeseen on tullut pieni taantuma. Tartunnat eivät siis enää ole niin jyrkässä laskussa kuin aiemmin heinäkuussa.

– Tänään erityisen mielenkiintoista oli se, että tiedotustilaisuutta oli seuraamassa aiempaa isompi joukko mielenosoittajia, joita ei täällä Ruotsissa aiemmin ole näin paljon ollut. Mielenosoittajat osoittivat mieltään erityisesti vanhusten kohtelusta korona-aikana. Myös suojamaskit olivat esillä, Lehto kertoo.

"Maskipakkoa ei mietitä Ruotsissa"

Kansanterveyslaitoksen tiedotustilaisuudessa puhuttiin etätyön tärkeydestä ja toisen aallon välttämisestä, mutta keskusteluaiheet kulkivat laidasta laitaan.

– Valtion epidemilogi Anders Tegnellin mukaan maskipakkoa ei mietitä Ruotsissa, Lehto varmistaa.

– Mielenosoittajat ovat tarttuneet tähän. Monet heistä vaativat hengityssuojaimia. Keskustelu vaikuttaa siirtyvän tähän myös yleisemmin Ruotsissa. Yleisesti ei kielletä, etteikö maskeista olisi hyötyä, mutta pohditaan, onko hyöty hirveän suurta.

Tiedotustilaisuudessa keskusteltiin myös koulujen alkamisesta. Erityisesti pohdittiin sitä, onko tiettyjä tunteja mahdollista hoitaa etäopetuksena.

– Tässä kysymyksessä on annettu paljon valtaa koulujen rehtoreille. Lisäksi julkisen liikenteen toimijoilta on tulossa oma ehdotuksensa siitä, miten esimerkiksi metroista, busseista ja raitiovaunuista ei tulisi yleisiä tartuntapaikkoja. Ainakin busseja pyritään ajamaan puolityhjinä.

Juttua korjattu 5.8.2020 kello 11:13: Muutettu kohtaa "iso mielenosoitus" "aiempaa isommaksi mielenosoitukseksi".

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja