Ruotsi, Viro, Espanja ja muut suosikkikohteet – tämä on joulun turvallisuustilanne

Millainen on turvallisuustilanne suomalaisille tutuissa kohteissa? 2:03
Selvitimme, miten turvallista on eräissä suomalaisille tutuissa kohteissa.

Katso yllä olevalta videolta, millainen on monien suomalaisille tuttujen kohteiden turvallisuustilanne.

Gazassa käytävän sodan seurauksena terrorismin uhka on kasvanut myös EU-maissa. Joulu myös lisää riskiä entisestään, varoitti viime viikolla EU:n sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson.

Terrorismin uhka on noussut myös jonkin verran Suomessa. Se on tällä hetkellä neliportaisen asteikon toisella askelmalla.

Viiden jälkeen -ohjelmassa suunnattiin katsaus muutaman suomalaisille tutun maan turvallisuustilanteeseen. Katsaus perustuu Suomen ulkoministeriön tietoihin. Videon näet yltä!

MTV Uutiset on aiemmin tiedustellut ulkoministeriöstä ja suojelupoliisista, kannattaako jouluksi lähteä ulkomaille terrorismin uhan takia

Valppaus kannattaa aina

Jos aikeissa on matkata Ruotsiin, on ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tannerilla lohdullista kerrottavaa.

– Ruotsin viranomaiset itse sanovat, että normaalia elämää voi viettää, mutta tietyllä tapaa pitää olla valppaana. Se on hyvä ohje yleensäkin.

Uhka Ruotsissa on oikeasti Tannerin mukaan kohonnut, mutta Tanner muistuttaa, että asia olisi hyvä panna oikeanlaiseen asiayhteyteen ja mittasuhteisiinsa. 

– Yksittäiselle suomalaiselle turistille Tukholmassa tai Ruotsissa riski joutua tällaiseen tilanteeseen on häviävän pieni.

Tanner huomauttaa myös, etä terroriuhkaa arvioitaessa ja uhkatasoa määritettäessä otetaan huomioon se, voiko tapahtua yksikin terrori-isku. 

Lähetyksessä piipahdettiin joulumarkkinoilla Brysselissä toimittajamme Janne Puumalaisen kanssa. Entä miten matkailun turvallisuutta kommentoi ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner?

Terroriuhkan taso korkealla esimerkiksi Ruotsissa - onko suomalaisten syytä olla varuillaan vieraillessaan Euroopan joulutoreilla? 10:26
Haastattelussa myös ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner.

Lue myös:

    Uusimmat