Saksalaisturisti kuoli veitsihyökkäyksessä Pariisissa – tapausta tutkitaan "terrorijuonena"

Ainakin yksi ihminen on kuollut ja kaksi haavoittunut Pariisissa lauantai-iltana tapahtuneessa veitsihyökkäyksessä 2:13
Hyökkäyksestä epäilty on vuonna 1997 syntynyt ranskalaismies, kertoi Pariisin syyttäjäviranomainen.

Ranskan syyttäjäviranomaiset kertoivat aloittaneensa esitutkinnan "terroristisesta juonesta" hyökkäyksessä, jossa sai surmansa yksi ihminen ja kaksi haavoittui.

Veitsellä ja vasaralla aseistautunut mies hyökkäsi ihmisten kimppuun lähellä Eiffel-tornia Pariisissa lauantai-iltana. 

Veriteossa sai surmansa 23-vuotias saksalaismies, joka oli syntynyt Filippiineillä. 66-vuotias britti ja 60-vuotias ranskalainen haavoittuivat, mutta heidän vammansa eivät ole vakavia.

Hyökkääjä otettiin kiinni heti teon jälkeen. 

Vuonna 1997 syntynyt mies oli jo entuudestaan viranomaisille tuttu, koska hän oli radikalisoitunut ja kärsi mielenterveysongelmista. 

Viranomaisten mukaan mies oli pannut sosiaaliseen mediaan videon, jossa hän kertoi tehneensä hyökkäyksen vastauksena "tämänhetkisiin tapahtumiin, joissa viattomia muslimeja tapetaan".

Miestä epäillään murhasta ja murhayrityksestä jotka liittyvät terrorijuoneen.

Saksan sisäministeri Nancy Faeser tuomitsi tänään sunnuntaina "iljettävän" rikoksen ja kertoi Saksan tiedustelupalvelun toimivan läheisessä yhteistyössä Ranskan kanssa.

Lähde: Mies huusi "Allahu Akbar"

AFP:n poliisilähteen mukaan mies olisi huutanut "Allahu Akbar" (Jumala on suuri) ennen pidätystään.

Ranskan sisäministerin Gerald Darmaninin mukaan mies oli saanut vuonna 2016 neljän vuoden vankeustuomion toisen hyökkäyksen suunnittelemisesta, jota hän ei kuitenkaan onnistunut toteuttamaan.

Presidentti Emmanuel Macron kutsui viestipalvelu X:ssä tapahtunutta terrori-iskuksi.
 

Tapahtumat nähnyt taksinkuljettaja oli puuttunut tilanteeseen. Iskun tekijä ehti hyökätä myös muiden kimppuun ja vahingoittaa yhtä ihmistä vasaralla ennen kuin poliisi pidätti hänet etälamautinta käyttäen, Darmanin sanoi.

Ministerin mukaan epäilty oli sanonut poliisille, ettei siedä muslimien tappamista Afganistanissa ja Palestiinassa.

Hamasin lokakuisen hyökkäyksen ja Israelin Gazaan kohdistuvan pommituksen jäljiltä jännitteet ovat koholla Ranskassa, jossa on sekä suuri muslimiväestö että suuri juutalaisväestö.

Lokakuussa Koillis-Ranskassa Arrasissa opettaja kuoli ja kaksi muuta ihmistä haavoittui koulupuukotuksessa, jossa hyökkääjä oli radikaali-islamisti.

Juttua päivitetty 3.12.2023 kello 19.05.

Lue myös:

    Uusimmat