Ruotsi kieltää baaritiskeillä notkumisen ja noutopöydät – pöytiin tarjoilu saa kuitenkin jatkua ja hiihtokeskukset pysyvät auki

Ketjuravintoloiden toiminta hiipuu ja ihmisiä siiretään uusiin tehtäviin – haastattelussa ravintolapäällikkö, jonka työt vaihtuivat nyt Prismaan 4:22
Suomessa ketjuravintoloita on suljettu ja ihmisiä siirretty uusiin tehtäviin.

Ruotsissa hallitus ja terveysviranomaiset ovat päättäneet sallia ainoastaan pöytiin tarjoilun ravintoloissa koronatartuntojen vähentämiseksi. Tämä tarkoittaa, että ravintoloiden noutopöydät ja tiskeiltä tarjoilu päättyy toistaiseksi.

Uuden käytännön on määrä tulla voimaan huomenna.

– Tämä vaikuttaa yrittäjiin ympäri maata. Meidän täytyy kuitenkin estää taudin leviäminen, sosiaaliministeri Lena Hallengren sanoi.

Terveysviranomaisten mukaan ravintoloiden ja baarien pitää luoda suunnitelma, jolla ne pyrkivät vähentämään tartuntariskiä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ravintolapöytien väliin on jäätävä riittävä turvaväli.

Jollei viranomaisten vaatimuksia noudateta, voidaan liike sulkea.

Ruotsissa oli todettu maanantaihin mennessä yli 2 000 koronavirustartuntaa. Viruskuolemia on raportoitu 25.

Hiihtokeskukset pysyvät avoinna

Ruotsin hiihtokeskukset pysyvät näillä näkymin avoinna pääsiäisen ajan. Ruotsin terveysviraston johtaja Johan Carlson kuitenkin kehotti kaikkia lomasuunnitelmia tekeviä harkitsemaan uudelleen.

– Kaikkien pitäisi miettiä, onko matkaaminen todella sen arvoista. Tämä asia koskettaa niitä, jotka matkustavat ja heitä, joita matkaajat tapaavat.

Carlsonin mukaan viranomaiset ovat olleet yhteydessä hiihtokeskuksiin, jotka ovat tehneet yhteistyötä virustartuntojen ehkäisemisessä.

Terveysviraston johtaja sanoo, että tämänpäiväinen ravintolasääntely estää viruksen leviämisen ilmeisimmissä paikoissa, kuten tunturiravintoloissa.

Suomessa Lapin useat hiihtokeskukset sulkivat rinteensä viime viikonlopun päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat