Ruotsi ilmoitti "no-go zoneista" – jos kelpuutat vanhemman dieselauton, kohta kannattaa suunnata länsinaapuriin

Venäjältä vai Klaukkalasta? Järjetön hinaussuoritus päättyi rysäykseen 0:12

Ruotsissa otetaan käyttöön noin 1,3 miljoonaa dieselautoa koskevia rajoituksia vuodesta 2020 alkaen.

VIDEO: Onko tämä video kuvattu Venäjällä vai Klaukkalassa? Täysin järjetön hinaussuoritus päättyi törmäykseen – LUE JUTTU

1. tammikuuta 2020 alkaen ruotsalaisilla kunnilla on mahdollisuus asettaa niin sanottuja ympäristövyöhykkeitä. Vuoden 2022 alusta vanhoilla dieselautoilla ajaminen voidaan kieltää kaupunkien keskustoissa kokonaan. Kieltoja voidaan tuolloin määrätä Euro 5 -päästöluokituksella tai sitä vanhemmalla luokituksella oleville dieselautoille.

Uusista rajoituksista kertoivat infrastruktuuriministeri Tomas Eneroth ja ympäristöministeri Karolina Skog perjantaisessa tiedotustilaisuudessa. Tarkoituksena on tarjota kunnille ja kaupungeille työkaluja ilmansaasteiden hallintaan. 

Ruotsin liikenneviraston mukaan pelkästään Tukholmassa on noin 50 000 dieselautoa, jotka eivät täytä syyskuussa 2014 voimaantullutta Euro 6 -luokitusta. Koko valtakunnassa näitä autoja on noin 1,3 miljoonaa.

Myös Saksassa päätettiin hiljattain, että kunnat saavat tulevaisuudessa asettaa haluamiaan rajoituksia vanhemmille dieselautoille.

Kauppalehden mukaan Ruotsissa on jo tällä hetkellä myynnissä ennätysmäärä käytettyjä dieselautoja. Niiden hinnat ovat laskeneet jyrkästi jo ennen perjantaista ilmoitusta.

***

Helsinkiläismies osti vanhalle Volvolleen mainospaikan Putouksen finaalin tauolta 0:15

Lue myös:

    Uusimmat