Ruotsalaistähti ryöpyttää taas dopingkohuun päätynyttä UFC-mestaria: "Tuhoaa koko lajin"

Vapaaottelumestari Jon Jonesin positiivinen dopingtesti raivostuttaa lajin ruotsalaistähteä Alexander Gustafssonia.

UFC tiedotti myöhään tiistaina, että Jonesin antama dopingnäyte ennen heinäkuista mestaruusottelua Daniel Cormieria vastaan on osoittautunut positiiviseksi. Jos myös B-näyte on positiivinen, kyseessä on Jonesin uran toinen dopingkäry.

Gustafsson, jonka piti UFC:n suunnitelmien mukaan haastaa Jones seuraavaksi, pettyi tuoreesta uutisesta.

– Kohuille ei näy loppua tämän kaverin kohdalla. En ole lainkaan yllättynyt, Gustafsson kommentoi Expressenille. 

Yhdysvaltalaisen TMZ:n mukaan Jones on jäänyt kiinni turinabol-nimisestä anabolisesta steroidista, mitä UFC ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut. Kesällä 2016 Jones, 30, kärähti kielletystä antiestrogeenisestä aineesta ja sai vuoden kilpailukiellon. Kaksi vuotta sitten yhdysvaltalaisottelija pakeni aiheuttamaltaan liikenneonnettomuuspaikalta ja menetti raskaan keskisarjan mestaruutensa.

– Jos testit pitävät paikkansa, hän voisi mielestäni lopettaa uransa. Hän pilaa vain enemmän asioita. Hän tuhoaa koko lajin, Gustafsson summaa viitaten Jonesin historiaan.

Jones voitti Cormierin heinäkuisessa tittelimatsissa tyrmäyksellä. Nyt hän on vaarassa menettää tittelinsä toistamiseen kehän ulkopuolella.

Jones on voittanut urallaan 23 ottelua ja hävinnyt vain kerran. Gustafssonin (18-4) hän voitti tuomaripistein syyskuussa 2013. 

Lue myös:

    Uusimmat