Ruotsalaispariskunta Expressenille: Näin salakavalasti koronavirus tarttui Italiassa, oireiden aaltoilu kummastuttaa – "Olo voi tuntua melko hyvältä, mutta sitten kuume tekee paluun"

Kokosimme yhteen katsojien kysymyksiä koronaviruksesta – THL vastaa:"Rokotteen kehittämiseen menee ainakin 1,5 vuotta" 5:08
THL vastaa katsojien kysymyksiin: Nämä asiat kannattaa koronaviruksesta tietää.

Koronavirustartuntojen määrä Ruotsissa lähenee jo sataa, Suomessa vahvistettuja tautitapauksia on toistaiseksi kaksitoista. Nyt kokemuksensa kertoo Expressenille pariskunta, joka sai taudin Italian-lomallaan.

Kjell, 63, ja Eva, 59, Mo saivat koronavirustartunnan matkustettuaan hiihtolomalle Pohjois-Italiaan. Kjell on nyt karanteenissa kotona, astmaa sairastava Eva on sairaalassa.

Pariskunta kertoo lehdelle matkustaneensa Sigtunasta ryhmämatkalle Canazein hiihtokohteeseen Italiassa. Kesken heidän matkaansa alkoi tulla tietoja Italiassa havaituista tautitapauksista.

– Olimme enimmäkseen ulkona ja laskettelimme. Emme käyneet kauheasti muualla kuin kabiinihisseissä ja hissijonoissa. Mutta se tarttui, sanoo Kjell Mo.

–Moni oli vilustunut viikon aikana. Me vitsailimme hieman koronasta, mutta kukaan ei ajatellut oikeasti kyseessä olevan se.

Ensioireet kotimatkalla

Viime sunnuntaina kotimatkan alettua Kjell sai ensioireita.

– Luulin ensin, että kyseessä on tavallinen influenssa, koska en itse ollut niin huonovointinen, ja olin ottanut influenssarokotteen, kertoo Kjellin vaimo Eva.

– Kun aloin itsekin tuntea oloni huonoksi, aavistimme mitä se oli.

Seuraavana päivänä kotona tauti iski voimalla Kjelliin. Pariskunta soitti terveyspalvelunumeroon, ja päivää myöhemmin sairaanhoitajat tulivat paikalle ambulanssilla ja testasivat heidät.

Keskiviikkona tuli tieto: testitulokset olivat positiiviset.

Kjell on nyt karanteenissa kotona, Eva sairaalassa. Kjellin mukaan tauti aaltoilee.

– Oireet eivät tunnu vaarallisilta. Ensimmäisenä vuorokautena voin huonosti, mutta nyt se tuntuu tavalliselta vilustumiselta. Voin hyvin päivällä, mutta iltapäivällä huonommin.
Samaa kertoo Eva.

– Tämä on kuin outo influenssa. Aivan yhtäkkiä tulee todella korkea kuume, sitten olo tuntuu melko hyvältä, kunnes kuume tekee paluun.

Lue myös:

    Uusimmat