Mainos

Ruotsalaismiestä puukotettiin kaulaan Egyptin hotelli-iskussa: "Suojauduimme pöydän alle"

Egyptin Hurghadassa hotelli-iskussa haavoittuneen ruotsalaisen tila on vakaa. 27-vuotias Sammie Olovsson kirjoittaa itse Facebookissa, että sai hyökkäyksessä neljä veitseniskua ja on sairaalassa.

Hän oli isänsä Jan-Eric Olovssonin kanssa eilen illalla syömässä Bella Vista -hotellin ravintolassa, kun kaksi aseistautunutta miestä hyökkäsi sinne.

– Se tapahtui hyvin nopeasti. Istuimme syömässä, ja sitten hyökkääjät ilmestyivät, luulen, että he tulivat ulkoa. He osoittivat minua aseella kolme kertaa ja iskivät Sammieta veitsellä, isä kertoi ruotsalaislehti Expressenille.

Kaksikko yritti suojautua menemällä pöydän alle.

– Sammie makasi verilammikossa. Käskin hänen vain olla liikkumatta. Kun näin, että tie oli selvä, ryntäsimme kadulle ja yritimme saada ambulanssin.

Kadulla sivullinen mies otti heidät kyytiin ja kuljetti sairaalaan. Nyt Sammie voi isän mukaan olosuhteisiin nähden hyvin.

– Oli vain tuurista kiinni, etteivät he osuneet valtimoihin, hän sanoi.

Egyptin sisäministeriön mukaan iskussa haavoittui myös kaksi itävaltalaista. Heidänkin vammojensa kerrotaan olevan lieviä.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneessa hotellissa oli kirjoilla myös yksi suomalainen. Suomen Kairon-suurlähetystön mukaan hänet on tavoitettu ja hän on kunnossa. Ei ole tietoa, oliko hän paikalla hotellissa iskun aikaan.

Toinen hyökkääjistä kuollut

Egyptin viranomaisten mukaan hyökkääjistä toinen on kuollut ja toinen haavoittunut vakavasti. Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Hotellissa asunut norjalaismies kertoi Norjan NTB-uutistoimistolle kuulleensa huoneeseensa kovaa huutoa ja yli 20 laukausta.

– Menin parvekkeelle, ja näin alhaalla miehen heiluttavan mustaa lippua, jossa oli valkoista kirjoitusta. Hän huusi jotain kovaa. Sitten näin, kun hänet ammuttiin, mies kertoi.

Isku oli jo toinen hotelliin kohdistunut hyökkäys Egyptissä tällä viikolla. Torstaina lähellä Kairon Gizan pyramideja sijaitsevaa Three Pyramids -hotellia kohti ammuttiin ilotulitteita. Joidenkin tietojen mukaan paikalla olisi myös ammuskeltu.

Kukaan ei loukkaantunut hyökkäyksessä, jonka ääri-islamistinen Isis-ryhmä ilmoitti myöhemmin tehneensä. Ilmoituksen mukaan iskun kohteena oli ryhmä israelilaisturisteja. Egyptin sisäministeriön mukaan hyökkäys kohdistui kuitenkin hotellin vartijoihin.

Ääri-islamisten liikkeiden pelko on kasvanut Egyptissä viime aikoina. Lokakuun lopulla Sharm el-Sheikhin turistikohteesta lähtenyt venäläinen matkustajakone syöksyi maahan Siinain niemimaalla. Isis sanoi pudottaneensa koneen kostoksi Venäjän ilmaiskuista Syyriassa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.