Ruotsalaismestarilta vietiin huippukisat, toinen yleisurheilutähti siirtymässä täysipäiväiseksi laulajaksi – Timanttiliigan radikaali uudistus tyrmistyttää

Daniel Ståhl sai vyölleen vihdoin MM-kullan – lähetti terveiset Suomeen:"Mummi juhlii Turussa" 1:57
Daniel Ståhl lähetti terveiset Turun mummille voitettuaan maailmanmestaruuden Dohassa.

Yleisurheilun Timanttiliiga karsii ohjelmastaan kahdeksan lajia kaudelle 2020, mikä tarkoittaa sitä, että lukuisat tähtiurheilijat joutuvat etsimään muita kisoja. 

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n ratkaisun takana on halu kutistaa Timanttiliigan televisiolähetys kahdesta tunnista 90 minuutin mittaan. Ensi kaudella sarjassa nähdään 12 lajia niin naisten kuin miesten puolella. 

Timanttiliigan suorittaman tutkimuksen perusteella leikkuriin joutuivat lajeista naisten ja miesten 200 metriä, kiekonheitto, kolmiloikka ja 3 000 metrin estejuoksu. Niitä nähdään vain muutamissa Timanttiliigan lähetyksissä, mutta ei finaalissa. 

Suosituimmiksi lajeiksi tutkimuksessa nousivat 100 metriä, pituushyppy ja korkeushyppy. Näissä mitellään jokaisessa 14 osakilpailussa ja Zürichin finaalissa. 

– Tavoitteena on luoda nopeatahtinen ja jännittävämpi maailmanlaajuinen sarja lajin näyteikkunaksi. Sellainen liiga, jota tv-yhtiöt haluavat näyttää ja fanit katsoa, IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe perusteli. 

– Ymmärrämme kuitenkin pettymyksen niissä urheilijoissa, joiden laji ei ole mukana kaudella 2020, Coe lisäsi. 

Yksi näistä urheilijoista on ruotsalaistähti Daniel Ståhl, kiekonheiton tuore maailmanmestari. 

– Tämä on suunnattoman ikävää, Ståhl kommentoi Aftonbladetille

Ståhl yritti vaikuttaa IAAF:n ratkaisuun. 

– Kansainvälinen lajiliitto päättää, mutta yritimme kuitenkin. 

Myös kolmiloikkaajahuippu, yhteensä seitsemän MM- ja olympiamitalia saavuttanut Will Claye reagoi uudistukseen. 

– Olen kuullut puhetta, ettei kolmiloikka ole tarpeeksi viihdyttävää Timanttiliigaan. Kai minun pitää sitten alkaa täysipäiväiseksi laulajaksi. Uutta musiikkia tulossa pian, myös rap-piireistä tuttu Claye heitti Twitter-päivityksessään

Lue myös:

    Uusimmat