Kilpailukiellon kärsinyt supertähti palasi huipulle – asiantuntija hehkuttaa: "Vähän sopivaa rosoa"

Timanttiliiga pyörähtää käyntiin – Tommi Evilä povaa huimia taistelupareja 3:40
Timanttiliiga pyörähtää käyntiin – Tommi Evilä povaa huimia taistelupareja.

Yleisurheilun Timanttiliiga käynnistyy lauantaina, kun yleisurheilutähdet kokoontuvat Kiinan Xiameniin. MTV Urheilun asiantuntija Tommi Evilä hehkuttaa alkavan kauden supetähtiä ja huimia taistelupareja.

Tähtiloisto on jälleen taattu, kun yleisurheilun Timanttiliiga pyörähtää käyntiin. Evilä nostaa Xiamenin kilpailusta esiin kaksi supertähteä, joiden tiet huipulle ovat olleet varsin erilaisia.

Seiväshyppääjä Armand Duplantis on ehtinyt urallaan voittaa jo lähes kaiken mahdollisen, vaikka on vasta 24-vuotias. Viime kesänä Duplantis putsasi totuttuun tapaan pöydän. Elokuussa ruotsalainen voitti maailmanmestaruuden Budapestissa tuloksella 610 ja ylitti syyskuussa Eugenessa maailmanennätyskorkeuden 623.

Tahdin voi hyvällä syyllä odottaa jatkuvan kovana. 

Maailmassa on ylitetty seiväshypyssä 600 toista sataa kertaa, ja tämä kaveri vastaa jotakuinkin joka kolmannesta hypystä, Evilä summaa.

Hän on tehnyt saman viidessä vuodessa, mitä Bubka (seiväslegenda Serhi Bubka) 12 vuodessa. Sen sijaan, että olisi kasvanut mestaruuksiin, niin tämä kaveri on kasvanut suuruuteen.

Xiamenissa Duplantis saa vastaansa maailman kärkinimistä muun muassa yhdysvaltalaiset Sam Kendricksin ja Christopher Nilsenin.

"Never give up -mentaliteetti, mihin moni voi samaistua"

Jos on Duplantis hyppinyt urallaan voitosta voittoon, on pikakiituri Sha'Carri Richardsonin tarina on erilainen. 

Richardson nousi yleisurheilumaailman huulille vuonna 2021 tykittämällä huimia aikoja 100 ja 200 metrillä. Richardson nousi jopa Tokion olympialaisten voittajasuosikiksi, mutta olympiamatka jäi lopulta haaveeksi. Spritteri kärähti kisojen alla marihuanasta ja, eikä olympialaisiin ollut asiaa.

Richardson palasi radoille olympialaisten jälkeen kärsittyään kuukauden kilpailukieltonsa, mutta nousu terävimpään kärkeen tapahtui viime vuonna. Richardson voitti Budapestissa maailmanmestaruuden 100 metrillä ja pikaviestissä ja oli kolmas 200 metrin kilpailussa.

Xiamenissa Richardson kilpailee 200 metrillä.

Käsittämättömäm hieno (urheilija). Vähän sopivaa rosoa. Myös hyvää nykypäivän meininkiä.  Never give up -mentaliteetti, mihin moni voi samaistua, Evilä ruotii.

Lauantaina käynnistyvän huippuyleisurheilukauden aikana tullaan näkemään kovia taistelupareja eri lajeissa. Pääkuvan paikalla olevalla videolla Evilä nostaa esiin kauden kuumimmat kamppailut.

Puhutaan huippu-urheiluviihteestä. Se viihdepuoli näyttelee tosi isoa roolia tässä. Näitä harkittuja biiffejä on tässä, Evilä toteaa.

Timanttiliigan avausosakilpailu Kiinan Xiamenissa nähdään MTV Katsomossa ja MTV Urheilu 1 -kanavalla kello 13.55 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat