Ruotsalaismediat: Nuori mies suunnitteli iskevänsä lukioon Columbinen verilöylyn 20-vuotispäivänä

Ruotsissa 21-vuotiaan miehen epäillään valmistelleen kouluiskua omaan lukioonsa, uutisoivat useat ruotsalaismediat, kuten Expressen

Mies pidätettiin tämän vuoden huhtikuussa sen jälkeen, kun hänen oli kerrottu liikuskelleen viidakkoveitsen kanssa. Kotietsinnässä poliisi löysi viitteitä koulusurman valmistelemisesta. Poliisi löysi muun muassa asejäljennöksiä ja kotitekoisia pommeja.

Viranomaisten mukaan miehen oli tarkoitus iskeä Tukholman alueella sijaitsevaan lukioon Yhdysvalloissa tapahtuneen Columbinen yliopiston joukkomurhan 20-vuotispäivänä.

Columbinen verilöyly sattui huhtikuun 20. päivä vuonna 1999. Tuolloin kaksi opiskelijaa surmasivat kaksitoista koulutoveriaan ja yhden opettajan.

Poliisin mukaan miehen suunnitelmana oli muun muassa sytyttää koulussa tulipalo ja lopuksi kohdata poliisi, jolloin hän uskoi kuolevansa poliisin luoteihin.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja