Mainos

Ruotsalaislehti: Alkoholilaki sai ruotsalaiset hakemaan limuviinoja Torniosta

Vuoden alussa voimaan tullut alkoholilaki nosti kaupoissa myytävän alkoholin prosenttirajaa viiteen ja puoleen sekä poisti valmistustaparajoitukset, joten hyllyille pääsivät myös ns. limuviinat. Torniossa alkoholilain uudistus on saanut ruotsalaiset liikkeelle, kertoo ruotsalaislehti NSB.

Ruotsissa kaupoissa saa myydä vain 3,5 prosentin vahvuisia alkoholijuomia. Vahvemmat juomat myy Suomen Alkoa vastaava valtion monopoliyhtiö Systembolaget.

Pohjois-Ruotsissa ilmestyvä lehti vieraili viikonloppuna Tornion puolella, jossa Tornion K-Citymarketissa työskentelevä Matti Liedes kertoi, että myynnin kasvu ei juurikaan ole kohdistunut oluisiin, vaan ns. limuviinoihin kuten aitoon lonkeroon. Syy on lehden mukaan siinä, että vahvat oluet ovat halvempia Haaparannan Systembolagetissa.

Lehti haastatteli kaupan hyllyillä ruotsalaista Emelie Lundströmiä, jonka ajatukset Suomen uudesta alkoholilaista olivat kaksijakoiset.

– Toisaalta kiva, että voin ostaa siideriä täältä, koska valikoima on parempi, mutta samaan aikaan en haluaisi samaa lakia Ruotsiin. Lundström sanoi.

Lundström perustelee kielteistä kantaansa sillä, että näkee työssään sosiaalialalla alkoholin käytön varjopuolet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja