Ruotsalaiskaupungissa vapun juhlijat joutuvat haistelemaan sitä itseään – kaupunki on päättänyt levittää kanankakkaa puistoon

MTV paikalla: Ruotsin koronatilastoissa koko ajan ongelmia 2:22
Ruotsin koronatilastoissa on koko ajan ongelmia.

Eteläisessä Ruotsissa Skoonessa sijaitseva Lundin kaupunki on keksinyt erikoisen keinon välttää vappujuhlat kaupungin tunnetulla puistoalueella Stadsparkenissa.

Puistoon on perinteisesti kerääntynyt vappuna jopa 30 000 juhlijaa, mutta koronavirusepidemian vuoksi kaupunki yrittää nyt estää juhlimisen.

Kaupunki aikoo levittää Stadsparkenin nurmikoille tonnin verran kananlantaa.

–  Istuminen puistossa, jossa haisee kananlanta, ei ole miellyttävä kokemus, Lundin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Philip Sandberg sanoi SVT:n mukaan.

Sandberg muistutti, että Stadsparken on muutenkin suljettuna vappuna. Hän lisäsi, että lanta on hyväksi puiston nurmialueilla.

Mikäli lannoitus ei riitä pitämään juhlijoita poissa puistosta, poliisi on valmiina poistamaan luvattomat kävijät muualle. Lundin poliisi kertoi valvovansa aluetta muun muassa dronella.

Skooneen on luvattu vapuksi pilvistä säästä ja sadekuuroja.

Noin 90  000 asukkaan Lund on Skoonen kolmanneksi suurin kaupunki Malmön ja Helsingborgin jälkeen. Lund kuuluu Suur-Malmön alueeseen ja sijaitsee vajaan 20 kilometrin päässä Malmöstä.

Lund tunnetaan erityisesti kaupungin yliopistosta.

Lue myös:

    Uusimmat