Mainos

Ruotsalaiset ruotivat kuninkaan ”historiallista haastattelua”

Ruotsin kuninkaan yksityiselämää käsitellyttä haastattelua pidetään Ruotsissa historiallisena. Uutistoimisto TT:n haastattelussa kuningas kiisti useita väitteitä, joita viime syksynä ilmestyneessä paljastuskirjassa esitettiin.

Ruotsin radion haastatteleman historian professorin Marie-Louise Rodénin mukaan kukaan ruotsalainen hallitsija ei ole joutunut vastailemaan tällaisiin kysymyksiin. Historian professori Thomas Lindkvistin mukaan tilanne on kuningasperheelle täysin uusi, ja esimerkki siitä, kuinka kuninkaallisistakin on tullut ”julkkisperhe”.

Historioitsija Herman Lindqvist piti haastattelua journalistisesti hyvänä, mutta hänestä sitä oli murheellista katsoa. Lindqvistin mielestä kyseessä oli kuningashuonetta nöyryyttävä "surullinen spektaakkeli". Hänen mukaansa koko tapaus on median luoma, ja sen mittasuhteet ovat kasvaneet kohtuuttomiksi.

Monet uskovat panosten kovenevan "sana sanaa vastaan" -tilanteessa. Dagens Nyheterin Peter Wolodarski ihmettelee monen muun tapaan, miksei kuningas sanonut sanottavaansa jo viime syksynä, vaan kehotti tuolloin "kääntämään lehteä".

Sosiaalidemokraattien Sven-Erik Österbergin mukaan puolueen vaatimus kuninkaan toimien lähemmästä tarkastelusta säilyy, täysin riippumatta siitä, mitä kuningas haastattelussa sanoi.

TT haastatteli kuningasta eilen.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.