Mainos

Ruotsalaisen postikoneen turma raju: Koneen osia jopa 50 metrin säteellä

Ruotsalaisen postikoneen maahansyöksy oli pelastusviranomaisten mukaan äkkinäinen ja raju. Turman syy on vielä epäselvä.

– Koneen osia on arviolta 50 metrin läpimittaisella alueella eikä suuria osia ole jäljellä, kertoo Daniel Lindblad ruotsalaisesta pelastuspalvelusta uutistoimisto TT:lle.

West Air -postilentoyhtiön Canadair CJR-200 -kone lähetti hätäkutsun 23.31 paikallista aikaa ja katosi sen jälkeen tutkasta 120 kilometriä Bodösta koilliseen Ruotsin puolella.

Koneen etsinnät aloitettiin heti ja toinen kahdesta norjalaisesta F 16 -hävittäjästä löysi hylyn pian aamukolmen jälkeen näköhavainnon perusteella. Koneen hätäpaikannin ei ollut käynnistynyt. Ruotsalainen pelastushelikopteri ja norjalainen ambulanssihelikopteri oli mukana etsinnöissä.

Turman syystä ei vielä ole tietoja. Koneen lentäjä oli 42-vuotias espanjalaismies ja perämies oli 34-vuotias ranskalainen ja kummallakin oli tuhansia tunteja lentokokemusta. Koneen rahtina oli Norjan postin mukaan noin 4 500 kiloa pikapostia ja paketteja.

Kone oli saavuttanut matkalentokorkeuden, 33 000 jalkaa eli noin 11 kilometriä, kun se tuntemattomasta syystä laski korkeutta 25 000 jalkaan. Tuolloin koneesta lähti hätäkutsu.

– Kone tuli lähes pystysuoraan alas ja viime vaiheessa kääntyi hiukan oikealle sanoo Anders Lennholm Ruotsin pelastuspalvelusta Aftenposten-lehdelle.

– Tässä on täytynyt tapahtua jotain hyvin vakavaa. Maahaniskusta syntynyt kraatteri on 15 metriä syvä ja 20 metriä leveä, Lennholm kertoo.

Lentosäätä on kuvattu hyväksi, vaikka paikallisia vaihteluita saattoi esiintyä. Lentokone oli 23 vuotta vanha ja se oli palvellut aiemmin saksalaisen Lufthansa-yhtiön kaupunkiliikenteessä matkustajakoneena ennen siirtymistä West Airin postikoneeksi 2007.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.