Ruotsalaisen maailmanmestarin kasviharrastus herätti naapurit: "Taisivat epäillä marihuanaviljelmäksi"

Ruotsin entinen korkeushyppääjätähti Kajsa Bergqvist kertoo Ruotsin tv-nelosen "Renees brygga" -ohjelmassa lopettamispäätöksestään, arkielämän yllätyksistä ja uusista harrastuksistaan.

Puutarhaharrastuksensa Bergqvist nauraa aiheuttaneen jopa huume-epäilyjä.

– Naapurit tulivat katsomaan, mitä olen touhuamassa ja taisivat epäillä harrastustani marihuanaviljelmäksi, Bergqvist kertoo kasveistaan.

TV-ohjelmasta löytyy nauhoite Expressenin sivuilta. Uransa kymmenen vuotta sitten päättänyt korkeushypyn maailmanmestari kertoo ohjelmassa myös rakkaudesta ruokaan ja siitä, miten hän on selvinnyt erostaan.

Bergqvist palaa ohjelmassa muistelemaan uransa päätöstä.

– Luulin, että olisi helppoa lopettaa ja heittäytyä muihin asioihin. Siirsin kuitenkin suorituspaineet kaikkiin uusiin asioihin, joihin ryhdyin, ja olin polttaa itseni loppuun, Bergqvist jatkaa.

Urheilutähti uskoi pääsevänsä arkielämässä helpommalla kuin urheilu-uran paineissa, mutta arki yllätti ja hän myöntää tunteneensa itsensä epäonniseksi varsinkin eronsa jälkeen.

– Viime vuodet ovat olleet valtavan raskaita, kun elämästä ei tullut sellaista kuin kuvittelin, Bergqvist paljastaa.

Lopuksi Bergqvist kiittää ystäviään, jotka ovat auttaneet hänet yli vaikeimpien hetkien.

Bergqvist, 43, saavutti korkeushypyssä maailmanmestaruuden 2005 ja kahdesti MM-kultaa hallikisoissa. Hän voitti myös Euroopan mestaruuden 2002 ja pronssin Sydneyn 2000 olympialaisissa. Hänelle kertyi kaikkiaan kymmenen arvokisamitalia hallikisat mukaan lukien.

 

Lue myös:

    Uusimmat