Ruotsalainen urheilulegenda rahaongelmissa: "En pysty maksamaan vuokraani"

Korkeushypyn entinen maailmanennätysmies Patrik Sjöberg on avautunut rahaongelmistaan.  

Ruotsalainen Sjöberg, 55, oli 80-luvulla ja 90-luvun alussa yksi maailman kovimmista korkeushyppääjistä.

Viime vuosina hän on työskennellyt yrityksensä kautta esimerkiksi televisiotuotannoissa, pitänyt luentoja ja tehnyt kirjaprojekteja.

Koronaviruksen puhkeaminen on kuitenkin lyönyt isosti takaisin.  

– Minulla ei ole lainkaan tuloja, ja melko isot menot. Saa nähdä, kuinka kauan tämä kestää, Sjöberg totesi, Göteborgspodden-ohjelmassa Aftonbladetin mukaan

Juuri ennen koronapandemian alkamista Sjöberg oli päättänyt kuuden kuukauden mittaisen päihdevieroituksen. Hän odotti uutta alkua, mutta sitten pandemia muutti kaiken. 

– Erikoisinta on se, etten ole koskaan tuntenut oloani paremmaksi. Minulla oli jakso, kun olin aivan rikki tajuttuani, että kymmenen vuoden työ on mennyt hukkaan. Käytin kuusi kuukautta elämäni korjaamiseen, ja käytin jo tuolloin säästöjäni. Sitten minulla oli hieno kevät ja työkalenterini täyttyi, mutta nyt työt ovat kadonneet. 

– Raha ei ole minulle enää tärkeintä, mutta tiedän, että minun pitäisi maksaa vuokra, laskut ja lainat. En pysty maksamaan niitä. Enkä varmasti ole ainoana tässä tilanteessa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka valtio ja yhteiskunta auttavat tässä tilanteessa olevia, Sjöberg summaa. 

Vuoden 1985 MM-kullan lisäksi Sjöberg saavutti urallaan muun muassa olympiahopeaa 1984 ja 1992, ja piti nimissään maailmanennätyskorkeutta 242. 

Lue myös:

    Uusimmat