Ruokasooda syväpuhdistaa patjan kotikonstein

Vuodevaatteet vaihdetaan usein ja tyynyäkin muistaa välillä käyttää pesukoneessa, mutta miten on patjan laita? Unohda kalliit pesulakäynnit ja kaupan vahvat puhdistusaineet. Patjan saa tietenkin puhdistettua ruokasoodan avulla.

Patjan syväpuhdistusta varten tarvitset vain puoli kiloa ruokasoodaa (isompia pakkauksia saa muun muassa suurista marketeista), hyvän tuoksuista eteeristä öljyä ja pölynimurin, neuvoo Savvysugar -sivusto.

Pärjäät toki myös ilman eteeristä öljyä, sen tarkoitus on antaa patjalle miellyttävä ja rauhoittava tuoksu, joka auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan.

Näin puhdistat patjan

1. Aloita kääntämällä patja. Patja olisi muutenkin syytä kääntää puolen vuoden välein, että se pysyy muodossaan paremmin. Vie vuodevaatteet pesuun, ja kuohkeuta ja raikasta (höyhen)peitteet kuivausrummussa.

2. Lisää 10-20 tippaa eteeristä öljyä ruokasoodan joukkoon ja ravista voimakkaasti, ettei sooda kokkaroidu. Eteerisistä öljyistä esimerkiksi laventeli, kamomilla, santelipuu ja ylang ylang rauhoittavat.

3. Ripottele kaikki ruokasooda (puoli kiloa on noin puoli litraa) patjalle. Hiero soodaa patjaan, jotta se oikein puhdistuu. Jätä sitten vaikuttamaan ainakin tunnin ajaksi.

4. Sillä aikaa kun sooda tekee taikojaan patjassa, puhdista sängyn runko ja päädyt.

5. Imuroi patja. Paitsi että sooda raikastaa patjan, se myös poistaa kosteutta ja irrottaa likaa. Imurointi poistaa patjassa lymyilevät pölypunkit.

6. Sijaa vuode. Nauti yöunista puhtaassa ja raikkaassa sängyssä!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja