Mainos

Ruokasen kolumni: En yhtään loukkaantunut valtuutetun kohukommentista, ja se tuntuu olevan erikoinen asia

Tietysti se oli typerästi lohkaistu. Vihreiden helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra lohkaisi Facebookissa, että ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on ankeata, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua”.

Olennaistahan tuossa on se, että Diarran mielestä syrjäseudulla ei voi olla samantasoisia terveyspalveluita kuin kasvukeskuksissa.

Olennainen jäi sivuun, kun huomio kiinnittyi insestiin ja vaimon hakkaamiseen.

Alkoi loukkaantumisten sarja.

Fatih Diarra sai kyytiä sosiaalisessa mediassa.

Hän kiirehti pyytämään anteeksi.

– Kaikki suomalaiset geenini ovat Pellosta. Insestiläppäni, jonka muut kommenttiosiossa tajusivatkin, liittyy siihen, että Sallassa, mikä on Pellon vieressä, on Sallan tautia, mikä johtuu siitä, että on ollut liian läheisiä yhteyksiä serkkujen kanssa. En tarkoittanut siinä sitä, että kaikki, jotka asuvat maaseudulla, harrastavat insestiä, vaan viittasin vitsillä Sallan alueeseen”, Diarra totesi Iltalehdelle.

Selitys ei ainakaan parantanut Diarran asemaa. Loukkaantujien määrä lisääntyi.

Fatih Diarra on 30-vuotias opettajaopiskelija. Hän on paljasjalkainen helsinkiläinen.

Opettajaopiskelijan itsevarmuudella hän esittää näkemyksiä Suomen maantiedosta. Pello ja Salla ovat vierekkäin, siksi läppä.

Diarra on yhdessä suhteessa oikeassa. Pello ja Salla ovat molemmat rajakuntia. Pello on Ruotsin rajalla, Salla on Venäjän rajalla. Linnuntietä niiden väli on 205 kilometriä. Tietä pitkin matkaa kertyy 250 kilometriä. Välissä ovat mm. Kemijärvi ja Rovaniemi. Kahvipaikkoja löytyy melkein yhtä paljon kuin ajettaessa Helsingistä Lappeenrantaan. Sinne on autolla 230 kilometriä. Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun mielestä naapurikuntia, vissiin.

Diarran mielestä Sallan tauti johtuu siitä, että serkukset ovat keskenään tehneet lapsia. Vaikka serkkujen välinen avioliittokin on Suomessa sallittu, ei ole mitään erityistä syytä olettaa, että perinnölliset sairaudet johtuisivat nimenomaan serkkuseksistä. Opettajaopiskelijan kannattaisi perhetyä perinnöllisyystieteen alkeisiin. Niistä kävisi ilmi, että piilevien perinnöllisten sairauksien leviäminen ei edellytä lähisukulaisten keskenäistä lisääntymistä.

Vinkki opettajaopiskelijalle: Suomessa on 36 piilevää perinöllistä sairautta. Niiden taustalta löytyvät Ruotsin vallan aikaiset väestön pakkosiirrot rannikolta sisämaahan 1600-luvulla.

Mutta loukkaantua. No ei. Olen kotoisin Rovaniemeltä. Vaikka olen ollut sieltä tilapäisesti pois 36 vuotta, olen ikuinen rovaniemeläinen. Ei tulisi mieleenikään loukkaantua maailmankuvaansa tehokkaasti rajoittaneen helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun horinoista.

Jos olisin kotoisin Sallasta, en loukkaantuisi silloinkaan. Ei tuhat ääntä keränneen höpöttäjän puheisiin kannata kiinnittää huomiota. Jos hänestä olisi poliittiseksi kyvyksi, se olisi jo paljastunut. 

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aaltokin loukkaantui. Hän otti itseensä siitä, että Diarran kommentointiin tartuttiin kiinni.

– Kuten keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen on todennut: "kirjoitin mitä kirjoitin". Jokainen voi ilmaista itseään välillä huonosti, mutta kuulostaa vähän tarkoitushakuiselta nälvimiseltä, jos ihmisen yksittäinen yksityinen Facebook-kommentti irrotetaan kontekstista.

Tuosta voisi jo loukkaantuakin, niin epärehellinen puolustus se oli. Useat vihreät ovat innokkaasti vaatineet perussuomalaisten johtoa tilille aina, kun joku persujen kuntapoliitikko on päästänyt sammakoista suustaan.

Toki Aalto ymmärsi todeta, että hän ei hyväksy insestihuumoria keneltäkään.

Pitäisiköhän siitä loukkaantua?

Jos vaikka ensi viikolla, nyt on oikeitakin asioita mietittävänä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.