Ruokailu kunnossa ja kiloja kertyy – lihotatko itseäsi näillä dieettimokilla?

Lasi viiniä, vitamiinivesi ja sokerilla maustettua kahvia. Päivän juomista kertyy muhkea kilokalorien saldo erittäin salakavalasti. Tuore tutkimus paljastaa, että diabetekseen sairastumisen riski kasvaa jopa viidenneksen, jos päivittäin juo yhden tölkin sokeroitua juomaa.

Vältä "terveysjuomien" ja alkoholin yllättävät kilokalorit

Useat terveellisiltä vaikuttavat juomat kasaavat nopeasti ylimääräisiä kilokaloreita päivän aikana. Esimerkiksi useat pienet vitaminoidut juomat sisältävät lähestulkoon 100 kilokaloria per pullo. Punaviinin terveellisistä vaikutuksista uutisoidaan usein, mutta jo kaksi isoa lasia punaviiniä lisää noin 400 kilokaloria päivän saldoon.

Muokkaa makunystyröiden taipumuksia kuukaudessa

Monet nauttivat kahvin tai teen kanssa paljon sokeria, joten jo yhden kupin aikana saattaa kertyä jopa 300 kilokaloria. Daily Mail -lehden asiantuntija neuvoo tällaisesta ongelmasta kärsivien karsia sokerin määrää pikkuhiljaa, sillä makunystytöillä kestää noin kuukausi tottua uusiin makuihin tai niiden puuttumiseen.

Nuoret eivät juo enää maitoa

Ihmiset pystyvät vahvistamaan luiden rakennetta tehokkaasti 25-vuotiaaksi asti, mutta sen jälkeen pystytään vain lieventämään mahdollisia ongelmia. Nuorien kannattaa siis juoda vähintään kolme lasillista maitoa päivässä saadakseen vahvat luut. Nykyään nuoret ovat korvanneet maidon mehuilla ja limppareilla. Hampaat kärsivät paljon kyseisten juomien sisältämien happojen ja sokereiden takia. Food Standards Agencyn tutkimuksen mukaan nuoret juovat nykyään jopa kaksi kertaa vähemmän maitoa kuin heidän vanhempansa samanikäisenä.

Tarkkana proteiinijuomien kanssa

Pieni määrä proteiinijuomia on treenaavalle ja aktiiviselle ihmiselle hyvästä. Keho pystyy kuitenkin suodattamaan vain 30 grammaa proteiineja näistä kyseisistä juomista ja loput ylikuormittavat munuaisten toimintaa. Kannattaa siis olla erittäin tarkkoja proteiinijuomien annostuksen kanssa.

Älä korvaa aterioita smoothieilla

Osa smoothieista on todella terveellisiä, mutta on tärkeää koostaa ne oikein. Smoothieita ei kuitenkaan saa hyödyntää liiaksi lounaiden korvaamisessa, sillä niiden avulla ei saa tarpeeksi ravinteita. British Dental Journal -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan terveellisiksi mielletyt smoothiet vahingoittavat hampaita enemmän kuin esimerkiksi appelsiinimehu. Jotkut valmistavat smoothieita runsaasti happoja sisältävistä tuotteista kuten kiivistä tai sitruunanmehusta.

Nesteytys on tärkeää

Nesteytys on kuitenkin todella tärkeää, sillä liian vähän nesteitä juovat ihmiset syövät enemmän ruokaa. Ylimääräinen syöminen ei ole ainut ongelma, joka ilmenee liian vähäisestä nesteiden juomisesta. Usein ihmisten aivotoiminta heikkenee ja pienimuotoisia virheitä ilmenee normaalia herkemmin.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja