Ruoho palaa ympäri Suomea: "Vastuu sytyttäjällä"

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ruohikkopalojen vaara on suuri Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa. Tänään erilaisia maasto- ja ruohikkopaloja on syttynyt muun muassa Seinäjoella, Jokioisissa sekä Kemiönsaaressa.  

Kouvolan Elimäellä roskien poltosta pihalle levinnyt palo tuhosi iltapäivällä autotallirakennuksen sekä pihalla olleet kaksi henkilöautoa. Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämisen päärakennukseen. Myös Pohjois-Karjalassa pelastuslaitos on saanut tänään iltapäivään mennessä hälytykset Joensuuhun, Nurmekseen ja Kiteelle maastopalon sammutustehtävään. 

Viimeisen viikon aikana Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella on ollut runsaasti maastopaloihin liittyviä tehtäviä. Suurimmassa osassa tehtävistä kyseessä on ollut risujen poltto, jossa tuli on levinnyt.  

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Leinonen muistuttaa, että tulen sytyttäjällä on vastuu toiminnasta.

Avotulta ei saa sytyttää, koska ruohikkopalovaroitus on voimassa. Varomaton tulenkäsittely voi johtaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.  

Lue myös:

    Uusimmat