Maastopalot työllistäneet palomiehiä ympäri eri puolilla Suomea – palovaroitukset leviämässä ensi viikolla lähes koko maahan

Luontokuvaaja Taru Rantanen ikuisti menehtyneen kurjen, joka oli aiheuttanut maastopalon Seinäjoella:"Mietin, ettei medes tekisi mieli ottaa kuvaa, mutta minun täytyy"" 2:08
Valokuvaaja Taru Rantala ikuisti kuun vaihteessa voimalinjaan lentäneen kurjen sytyttämän maastopalon.

Erikokoiset maastopalot ovat työllistäneet pelastusviranomaisia tänään. Metsäpalovaroitus ja ruohikkopalovaarat ovat voimassa eräissä osissa maata, mutta varoitusalueen ennustetaan leviävän pian lähes koko maahan Lappia ja Kainuuta lukuunottamatta.

Keskisuuria maastopaloja on ollut lauantaina useita, mutta joukkoon on mahtunut lisäksi eräitä suuriksi ilmoitettuja maastopaloja.

Tuli tuhonnut myös rakennuksia

Esimeriksi Karstulassa paloi noin kaksi hehtaaria maastoa, palon tuhotessa myös varastorakennuksen. Myös Sauvossa maastopalo sytytti piharakennuksen, mutta palo saatiin rajattua. Roskien poltosta karannut tuli oli lisäksi vaarassa levitä halsualaiselat sänkipellolta läheiseen autotalliin, mutta tässä tapauksessa suuremmilta vahingoilta vältyttiin.

Pelastuslaitos on tiedottanut roskien polton olleen maastopalon taustalla lisäksi ainakin Karijoella ja Perhossa. Perhossa palo vaikuttaa saaneensa alkunsa paikasta, jossa oli poltettu roskia jo muutamia päiviä aiemmin.

Hieman erikoisempi hälytys koski pientä kytöpaloa turvetuotantoalueella Kotkassa, mutta sen sammuttamiseen pelastuslaitosta ei tarvittu.

Ennuste: Palovaroitus lähes koko maahan

Lauantaina metsäpalovaroitus on ollut voimassa vasta Satakunnassa ja ruohikkopalovaara Pohjois-Savossa, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja näiden lähialueilla. Ilmatieteenlaitos kuitenkin ennustaa, että erilaiset palovaarat leviävät keskiviikkoon mennessä koko maahan Kainuun ja Lapin eräitä osia lukuun ottamatta.

Ennusteisiin metsäpalovaroituksen ja ruohikkopalovaaran kattavuudesta voi tutustua Ilmatieteenlaitoksen sivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat