HJK:lle ensimmäinen kotivoitto yli kahteen kuukauteen – mestaruustaisto tiukentui

Helsingin Jalkapalloklubi voitti Interin 2–1 miesten jalkapalloliigassa ja jatkaa mestaruusjahtia pisteen edellä olevan KuPSin kannassa. HJK ei edennyt onnistumiseen paraatimarssia. Paineet näkyivät, ja turkulaisvieras tarjosi loppuun asti huippuvastuksen 1 574 katsojan edessä.

– Vahva peli, mutta lopussa sai turhaan jännittää, HJK:n valmentaja Toni Koskela myönsi.

HJK:n pystyi hyödyntämään maalipaikkansa hitusen turkulaisvieraitaan paremmin, kiitos Turussa TPS:ssä jalkapallo-oppinsa saaneiden Riskin veljesten. Isoveli Riku viimeisteli 36. minuutilla boksista avausosuman, Roope Riski onnistui kulmapotkun jälkitilanteesta 54. minuutilla tuplaamaan johdon 2–0:aan. Vieraiden kavennuksesta vastasi kauden seitsemännellään Timo Furuholm.

– Lahjoitettiin yksi maali, HJK:n Koskela harmitteli.

HJK:n painajaismaisen tehotonta kotikenttäpelaamista kesti seitsemän ottelua ja reilut kaksi kuukautta 1–0-voiton jälkeen IFK Mariehamnista 15. elokuuta.

HJK ehti sen jälkeen tahkota viheriöllään neljä liigaottelua ilman voittoa maalierolla 3–7. Europeleissä syksy sujui myös mollivoittoisesti omalla kentällä, kaikista kolmesta tuli tappiot maalierolla 2–12.

HJK kohtaa keskiviikkona HIFK:n ja kausi huipentuu sunnuntaina KuPS-vieraspeliin.

– Kaikki on omissa käsissä. Peli kerrallaan. Mahtava viikko edessä, Koskela kuvaili.