HJK:lta upea nousu voittoon loppuhetkillä – Interin voiton takuumiehenä toimi Filip Valencic

IFK Mariehamn oli vähällä järjestää jättiyllätyksen Veikkausliigassa, mutta lopulta se taipui 1–2-vierastappioon HJK:lle. Illan toisessa kamppailussa Inter kaatoi VPS:n vieraskentällä kahdella Filip Valencicin osumalla lukemin 2-1.

Helsinkiläisten osumat tulivat kamppailun lopussa. Ottelun 89. minuutilla Daniel O’Shaughnessy viimeisteli vapaapotkun jälkitilanteesta tasoituksen. Lisäajalla Sebastian Dahlström jatkoi irtopallon verkon perukoille.

Maarianhaminalaisten ainokaisen teki 68. minuutilla Aristote Mboma komean vapaapotkukuvion päätteeksi.

Ottelussa nähtiin odotettu liigadebyytti, kun Daniel Sjölund, 35, tuli vaihdosta vieraiden keskikentälle runsaan tunnin kohdalla. Sjölund lähti niin nuorena ulkomaille, että ottelu oli Ruotsista palanneelle ex-maajoukkuemiehelle ensimmäinen Suomen pääsarjassa.

–  Tuntui hyvältä pelata nyt IFK:ssa liigaa, vaikka avausottelulle tulikin kova loppu. Sellaista elämä joskus on. On hienoa olla kotona, Sjölund sanoi.

HJK pyrki hakemaan osumia totutusti pallonhallinnalla ja hallitsi ottelua, mutta todellisille huippupaikoille pääsy oli työn ja tuskan takana.

–  Ensimmäisellä puoliajalla meillä jäi hyökkäyskolmannekselle paljon parannettavaa. Toisella jaksolla peli oli aika sekavaa, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo myönsi.

Illan toisessa ottelussa Vaasan Palloseuran ja Turun Interin välillä pelattiin maanantaina mielenkiintoisissa olosuhteissa. Pakkasta oli yksi aste ja lunta satoi. Lisänä oli vielä melko navakka tuuli. Inter hallitsi kylmän sään niksit ja avasi toisessa ottelussaan pistetilinsä 2–1-voitolla.

–  Tulimme hakemaan tulosta, mutta myös tapa, jolla se tuli oli hyvä, ilmoitti Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

Peli oli toisen puoliajan lyhyttä suvantovaihetta lukuun ottamatta vahvasti Interin hallussa. Inter käytti mielellään hyökkäyksissään oikeaa laitaa, josta myös avausmaali syntyi. Maali merkittiin Filip Valencicille mainion kuvion päätteeksi, jossa myös Mika Ojalalla oli suuri rooli.

VPS pääsi lyhyesti pelijuoneen toisella puoliajalla ja teki tasoituksen. Liekö ollut sattumaa, että heti tähtipelaaja Sebastian Strandvallin tultua kentälle VPS teki maalinsa.

Inter oli kuitenkin tullut voittamaan. Vahvasti esiintynyt Valencic vei kirjaimellisesti pallon maaliin ja Inter sai pitkästä aikaa juhlia voittoa VPS:stä.