Rovanperä teki kohtalokkaan ratkaisun 10 sekuntia ennen EK:lle starttaamista – "Vika päälle loppupätkäksi"

Toyotan Kalle Rovanperä kierähti Katalonian MM-rallissa kolmanneksi lauantain päätöspätkällä. Viimeinen yleisö-EK oli odotetusti Hyundain Neuvillelta vahva, ja belgialainen käänsi 0,4 sekunnin takamatkansa illan päätteeksi edukseen. Rovanperällä oli epätyypillisiä ongelmia pitkällä 14. erikoiskokeella auton asetusten kanssa.

– Iltapäivähän meni ihan hyvin ennen sitä toiseksi viimeistä pätkää. Pitkällä pätkällä oli sitten säätöä ja tuli aika paljon takkiin, Rovanperä kertaa MTV Urheilulle.

Rovanperä huomasi auton asetuksissa epäkohdan vain 10 sekuntia ennen pitkän erikoiskokeen alkua. Katso pääkuvan videolta Rovanperän haastattelu, ja minkälaisesta tilanteesta oli kysymys.

24 kilometriä pitkä El Montmell -erikoiskoe oli Rovanperältä vaikea. Hän jäi pätkällä seitsemänneksi. Merkittävin tappio tuli tässä vaiheessa kolmantena majailleeseen Thierry Neuvilleen, 5,3 sekuntia. Suomalainen lähti päätöspätkälle vain 0,4 sekuntia belgialaista edellä. 

Rovanperä avasi heikkoa osuuttaan ja kertoi, että auton asetuksissa oli ongelmaa juuri ennen lähtöä.

– Lähtöviivalla auton yhdet asetukset menivät vähän väärään modeen. Yritin niitä laittaa siinä kuntoon, niin se tietenkin vaikutti vähän ajoonkin. Siihen jäi sitten pieni vika päälle loppupätkäksi, Rovanperä selventää.

 Rovanperän mukaan jarrutkin ylikuumenivat vielä 14. erikoiskokeen loppuvaiheessa.

– Siinä oli kaikki ainekset sillä pätkällä, maailmanmestari toteaa sarkastisesti. 

Päätöspäivänä Rovanperä on tukevissa asemissa kolmantena. Luvassa on aamulla pimeässä ajettava EK16. Suomalainen uumoilee, että Neuville on nopea myös aamulla.

– Niiden auto toimii sellaisella tiellä hyvin. Ajetaan omaa ajoa, ei me olla niitä viimeisiä riskejä otettu. Jos podiumilla pysyttäisi, niin se olisi hyvä, Rovanperä päättää. 

Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Sebastein Ogier johtaa kilpailua 20,7 sekunnin erolla Neuvilleen. Koko kisapäivä katsottavissa C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat