Rovaniemen keskustassa tönöttää erikoinen autotalli – sisällä yksi auto ja muutama jäinen varaosa

Polestar avasi Rovaniemelle lumesta tehdyn showroomin 2:41
Katso videolta, miltä Rovaniemelle rakennettu luminen autotalli näyttää sisältä.

Rovaniemellä, Alvar Aallon suunnittelemien rakennusten välittömässä läheisyydessä, sijaitsee väliaikainen ja hyvin poikkeuksellinen autotalli.

Sähköautovalmistaja Polestar on pystyttänyt Rovaniemelle lumesta rakennetun väliaikaisen näyttelytilan. Tilasta löytyy niin Polestar 2 -sähköauto kuin paikallisten jääveistäjien valmistamia veistoksiakin, jotka esittävät autossa käytettyjä osia, kuten iskunvaimentimia ja vanteita.

Polestarin mukaan kuution rakentamisessa käytetty lumi on tuotu Scanian sähkökuorma-autoilla Ounasvaaran laskettelukeskuksesta, jonne lumi myös palautetaan helmikuun lopulla. 12 metriä korkean kuution rakentamiseen käytettiin yhteensä 3 000 kuutiota lunta, ja rakennustöistä vastasi rovaniemeläinen Frozen Innovations.

Lumikuutio on osa 15:ttä kertaa Rovaniemellä järjestettävän Arctic Design Week -muotoilutapahtuman ennakko-ohjelmaa. Polestar hehkuttaa tiedotteessaan "Snow Spacen" olevan maailman ensimmäinen lumesta rakennettu autopaviljonki.

Sanomista tuli heti

Väliaikainen showroom sijaitsee Rovaniemen keskustassa Aallon suunnittelemien rakennusten, kuten kaupungintalon ja -kirjaston välittömässä läheisyydessä. Uusi Rovaniemi -lehteä siteeraavan Ylen mukaan lupa lumikuutiolle hankittiin vasta rakennustöiden alettua.

Myös sijainti aukion taideteosten kyljessä on puhuttanut Lapin pääkaupungissa. Polestarin maajohtaja Tommi Luopajärvi kertoi Ylen haastattelussa, että rakentamisessa huomioitiin alusta asti taideteosten suojaaminen.

– Olemme käyneet hyvää, rehellistä ja avointa keskustelua Rovaniemen kaupungin kanssa koko ajan eli yli vuoden, kun olemme suunnitelleet tätä projektia. Olemme rakentamisessa ottaneet kaikin puolin huomioon olemassa olevat taideteokset ja kunnioitamme suuresti tätä aluetta, Luopajärvi totesi.

Lue myös:

    Uusimmat