Rotuesittelyssä: Siamilainen

Ansioluettelonsa jakaa vuorostaan hoikka siamilainen kissa, jolla on voimakas temperamentti, mustat sukat ja naamioutumisen lahjat.

Osaaminen ja erityistaidot

Minulla on voimakas temperamentti ja räiskyvä luonne. Olen hivenen mustasukkainen, kirjaimellisestikin. Olen vaativa ja vilkas lemmikki, kaipaan jatkuvasti huomiota! Voin tulla hyvin mustasukkaiseksi jos rakastamani ihminen osoittaa huomiota muille eläimille tai ihmisille. En pidä yksin jäämisestä ja voin protestoida tätä hyvinkin näkyvästi. Koska olen herkkä luonteeltani, saatan kärsiä mielialanvaihteluista, mikä tekee käyttäytymisestäni vaikeasti ennakoitavaa.

Koulutus ja työkokemus

Siamilainen on ikivanha itämainen kissarotu. Rotuni tassunjälkiä on pystytty seuraamaan 1600-luvun Siamiin (nyk. Thaimaa) asti, missä minua, naamiokissaa, pidettiin suuressa arvossa. 1800-luvun loppupuolella siamilaiset katit löysivät tiensä Englantiin ja levisivät sieltä ympäri maailmaa.

Älykkäänä kissana olen helppo koulutettava; opin nopeasti uusia temppuja ja minut saa myös helposti totutettua kulkemaan valjaissa.

Harrastukset ja mielenkiinto

Minulla on erittäin ilmeikäs ilmaisutaito muihin kissarotuihin verrattuna; minulla on kova ääni enkä epäröi käyttää sitä – "Hitlerin ääni pienessä nahkapussissa", näin ääntäni on kuvailtu. Luonteeltaani olen vilkas, haluan olla mukana kaikissa kodin puuhissa ja mieluiten tietysti kaiken keskipisteenä. Olen myös kovin aktiivinen ja leikkisä. Olen todellinen sylikissa, joka viettää yönsä mieluiten omistajansa kainalossa peiton alla. Tein myös kaksoisroolin Kaunotar ja Kulkuri -animaatiossa Si ja Am -nimisinä kissoina!

Muuta

Olen naamiokissa, mikä tarkoittaa että kasvoni, korvani, jalkani ja häntäni ovat tummempaa värisävyä kuin vartaloni. Olen äärimmäisen hoikka ja elegantti, pitkävartaloinen ja korkeajalkainen.

Minulla pitkä kapea kiilamainen pää, suuret lepakkomaiset korvat, vinot itämaiset silmät ja piiskamainen häntä.

Turkkini on lyhyt, ohut ja silkinpehmeä. Neljän alkuperäisen naamiovärin – ruskean, sinisen, suklaan ja lilan – lisäksi minulle on kehitelty useita muita värivaihtoehtoja kuten tabby- ja kilpikonnanaamiot. Olipa naamiovärini mikä tahansa, silmäni ovat aina hätkähdyttävän safiirinsiniset!

Motto

"We are Siamese if you please. We are Siamese if you don't please."

Suosittelijat

Oman elämänsä Zorrot!


Lue lisää rotuesittelyjä:Kissojen ansioluettelot






AVA

Lähde: Wikipedia, Kissaliitto.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat