Rosberg selvensi autonsa sähkövikaa

F1-sarjassa kilpailevan Williams-kuljettaja Nico Rosbergin matka Unkarin GP:ssä päättyi auton elektroniikan vioittumiseen. Lisäharmia tulokaskuskille aiheuttivat kosteissa olosuhteissa huonosti toimineet Bridgestonen renkaat.

Nico kertoo pitävänsä kilpailemisesta märän kelin olosuhteissa, mutta Williams-tallin kalusto ei kuitenkaan toiminut Unkarin vesisateessa miehen toivomalla tavalla.

- Yleensä nautin kilpailemisesta märällä, mutta tänä viikonloppuna renkaat tekivät ajamisesta todella vaikeaa. Mark Webber ja minä emme saaneet renkaita ollenkaan lämpenemään, jonka lisäksi kärsimme myös yliohjautumisesta. Tämän vuoksi strategiani oli ottaa kisan alku todella rauhallisesti, lisätä nopeuttani tasaisesti ja varmistaa pysymiseni radalla, kertoi Rosberg.

Rosbergin matka Hungaroringin radalla kuitenkin päättyi 19 ajetun kierroksen jälkeen auton elektroniikan vioittumiseen.

- Vettä oli päässyt valumaan auton elektroniikkajärjestelmään. Auto kuvitteli minun istuvan varikolla, jolloin se kytki päälle automaattisen kierrosrajoittimen. Vasemmalle kääntyvässä mutkassa vaihdoin pienemmälle vaihteelle, jolloin odotin moottorin kierroksien myös nousevan. Rajoitin piti kuitenkin kierrokset alhaalla ja lukitsi autoni takapyörät. Niissä olosuhteissa minulla ei ollut mitään mahdollisuutta välttää spinnaamista, harmitteli Rosberg nettikolumnissaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat