Buttonin voitto jakaa mielipiteitä

Entinen F1-maailmanmestari Jackie Stewart uskoo avausvoittonsa Unkarissa viimein ajaneen Honda-kuski Jenson Buttonin olevan matkalla kohti omaa mestaruustitteliään. Kymmenen vuotta sitten mestaruutta juhlinut Damon Hill ei kuitenkaan usko Buttonin kykenevän uusimaan voittoaan vielä vähään aikaan.

Kolminkertainen maailmanmestari Stewart on vakuuttunut maanmiehensä Buttonin ajotaidoista. Stewartin mielestä Button onnistui nyt karistamaan harteiltaan ikuisen häviäjän leiman.

- Jensonilla on nyt avaimet menestykseen. Hän ei ehkä kykene voittamaan seuraavaa kilpailua, mutta ihmiset eivät voi enää todeta Jensonin taas flopanneen. Uskon hänen kykenevän voittamaan oikean auton ohjaimissa vielä monta kilpailua. Jenson voi yltää aina mestariksi asti. Hän on siihen riittävän lahjakas, hehkutti Stewart Daily Mail -lehdelle.

Edellisen kerran brittikuski oli päässyt juhlimaan F1-voittoa kaudella 2003, jolloin McLaren-tallissa kilpaillut David Coulthard nousi palkintokorokkeen korkeimmalle sijalle. Toistaiseksi viimeinen mestaruuteen yltänyt brittikuljettaja on Damon Hill vuodelta 1996.

Hill varoittaa Buttonia siitä, että seuraavaan menestykseen saattaa kulua aikaa taas pitkä tovi. Hill ei usko Buttonin kykenevän nousemaan kärkeen Turkin osakilpailussa.

- Hondalla riittää vielä paljon työtä pääsemiseksi siihen pisteeseen, että he voivat voittaa kilpailuja tasaiseen tahtiin. Jenson nousi kisan voittoon villillä kortilla, mikä johtui pitkälti kilpailun epätavallisista olosuhteista. Istanbulissa uskon hänen joutuvan palaamaan taas normaalin päiväjärjestyksen pariin, totesi Hill The Guardian -lehdelle.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat