Rosberg harmitteli Montoyan osumaa

Williams-tallin Nico Rosberg lähti Kanadan GP-kisaan kuudennesta lähtöruudusta, mutta kisa päättyi toisella kierroksella tiukkaan kaksintaisteluun McLaren-tallin Juan Pablo Montoyan kanssa.

Kaksikon kamppailu päättyi siihen, että Montoya törmäsi Rosbergiin ja lähetti Williams-auton radan seinään.

- Olin tietoinen siitä, että Montoya oli lähellä takanani, mutta tiesin pystyväni puolustamaan sijoitustani, koska autoni oli erittäin hyvä jarrutuksissa. Valitsin ulkolinjan ja jätin hänelle riittävästi tilaa mutkaan sisäpuolelleni, sillä tiesin, että jos hän ohittaisi tilanteessa minut, pääsisin takaisin edelle seuraavassa mutkassa. Hän ajoi kuitenkin tiukalla linjalla, emmekä millään pystyneet selviytymään mutkasta samanaikaisesti. Tunsin hänen osuvan ensin kertaalleen perääni ja sitten uudestaan. Kisani päättyi siihen, Rosberg summasi kolaroinnin.

Williamsin tekninen johtaja Sam Michael myönsi, että vaikka Rosberg olisi välttynyt kolarilta, olisi väärä rengasvalinta todennäköisesti vienyt parhaan terän suorituksesta. Maaliin asti ajanut tallikaveri Mark Webber jäi nimittäin kisassa 12:nneksi yli kierroksen kärjelle hävinneenä.

- Kisa oli pettymys. Williamsin valitsema rengas ei soveltunut olosuhteisiin. Kärsimme renkaiden suorituskyvyn merkittävästä heikentymisestä, Sam Michael myönsi.

- Kun kaikki neljä rengasta olivat täysin rosoisia, oli auto valitettavasti mahdoton ajettava, Webber vahvisti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat