Alonso: Viimeinkin voitto Kanadasta

F1-sarjan mestaruustaistelua ylivoimaisesti johtava Renault-kuski Fernando Alonso riemuitsi Kanadan osakilpailun voitostaan. Espanjalaista pitkään Montrealin radalla vaivannut epäonni suostui viimein väistymään.

Alonso kertoi jo ennen kilpailua asettaneensa juuri Kanadan osakilpailun voiton yhdeksi kauden tavoitteistaan.

- Tämä on fantastinen voitto. Voitot ovat tietenkin aina mukavia, mutta viimeisen parin vuoden aikana meille on aina sattunut jotain Montrealissa. Tunsimme todellakin ansaitsevamme tämän kilpailun voiton, iloitsi Alonso.

Alonso ei pitänyt kilpailua kuitenkaan helppona. Radan liukkaus teki ajamisen vaikeaksi myös hallitsevalle mestarille. Alonso kertoi McLarenin Kimi Räikkösen haastaneen häntä tosissaan kilpailun alkukierroksilla.

- Kisa oli vaikea, koska ajolinjojen ulkopuolella rata oli todella liukas. Pienikin virhe maksoi heti sekunnin tai kaksi. Kimi pisti minulle kovasti painetta kisan alussa. Joillakin kierroksilla olin häntä nopeampi, joillakin hän oli taas minua nopeampi. Ajoin kierroksella 10 hieman leveäksi, jolloin hän onnistui melkein ohittamaan minut. Ensimmäisen varikkopysähdyksen jälkeen talli kertoi minulle, että Kimi jatkaa radalla pidempään. Silloin jouduin ajamaan todellakin kovaa, jotta sain pidennettyä etumatkaani, kertoi Alonso.

Alonso kertoi Renault'n jatkavan täysillä voittojen tavoittelua seuraavissakin kilpailuissa.

- Viimeiset kilpailut eivät ole olleet meille helppoja, mutta kehitämme autoa jatkuvasti. Tekemämme työ tuottaa nyt tuloksia. Kanadaan tuomamme uusi paketti toimi todella hienosti, lisää on myös tulossa. Jatkamme hyökkäämistä ja kisojen voittamista, mikä on meidän kannaltamme paras mahdollinen puolustus, summasi Alonso.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat