Villeneuve purnasi varikkokäyntien järjestyksestä

BMW-Sauber-tallin kanadalaiskuljettaja Jacques Villeneuve oli Kanadan GP:n jälkeen harmissaan siitä, että tallikaveri Nick Heidfeld pääsi viimeisten varikkokäyntien aikana hänen ohitseen. Villeneuven kotikilpailu päättyi lopulta ulosajoon kahdeksannelta sijalta.

Villeneuve ihmetteli sitä, miksi talli kutsui saksalaisen Heidfeldin toiselle varikkokäynnille ennen häntä. Villeneuve juuttui kierroksen ajaksi ruuhkaan ja putosi mielestään sen takia Heidfeldin taakse.

Paria kierrosta myöhemmin Villeneuve ajautui ulos ajolinjalta ohittaessaan Ralf Schumacherin Toyotaa kierroksella. Likaisella radalla hän menetti autonsa hallinnan ja törmäsi seinään. Villeneuven mielestä tapahtunut johtui osin varikkosekoilusta.

- Olin vihainen jo siitä, että tulin varikolta Nickin taakse, vaikka olin ollut hänen edellään koko kilpailun ajan. En ymmärrä, miksi hän sai tulla sisään ennen minua. Oli turhauttavaa olla radalla ruuhkan takana ylimääräinen kierros. Sitten meillä oli vielä varikolla ongelmia, Villeneuve valitteli The Gazette -lehdessä.

BMW-pomo Mario Theissen puolestaan laittoi varikko-ongelmat Villeneuven piikkiin.

- Jacques ajoi varikolla noin metrin oman paikkansa yli, joten mekaanikot joutuivat asettumaan uudelleen omille paikoilleen ja siihen menee aina sekunti tai pari. Tämä saattoi maksaa hänelle yhden sijoituksen Nickin eduksi, mutta lopputulosta ajatellen sillä ei ollut merkitystä, Theissen sanoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat