"Roottorin rojahduksen räjähdysmäinen tömäys" ja neljä muuta – tällaisia ovat Saksan viimeaikaiset tuulivoimalaonnettomuudet

2:06
Katso myös video: Suomessa on tuulivoiman buumi, rakenteilla liki 700 tuulivoimalaa

Saksassa on sattunut viime vuosina useita tuulivoimalaonnettomuuksia. Kaikkien turmien syyt eivät ole selvillä.

Saksalainen Haltener Zeitung on listannut toimituksen mielestä viisi rajuinta tai näyttävintä tuulivoimalaonnettomuutta.

240 metriä korkea voimala sortui päivää ennen käyttöönottoa

Ykkössija menee viime keskiviikkona lehden ilmestymispaikkakunnalla tapahtuneelle onnettomuudelle, jossa 240 metriä korkea tuulivoimala sortui vain päivää ennen voimalan vihkiäisiä.

Onnettomuus tapahtui illalla kello 19.20 ja sen syy on yhä epäselvä.

Halternissa sattui kaksi turmaa

Kakkossijalle lehti valitsi vieläkin tuoreemman tapauksen.

Halternin onnettomuudesta vain pari päivää myöhemmin paloi tuulivoimala Neuenkirchenissä. Palokunta eristi alueen laajalti, mutta ei lähtenyt sammuttamaan sitä, koska palo oli niin korkealla.

Kolmospalkinto menee jälleen Halterniin. Puolitoista vuotta sitten tuhoutui yhden tuulivoimalan roottori käyttökelvottomaksi. 57 metriä pitkän ja 15 tonnia painavan roottorin rojahdusta kuvataan räjähdysmäiseksi tömäykseksi.

Myrsky kaatoi yhden voimalan

Sachsenissa rojahti joulukuussa 2016 95-metrinen tuulivoimala melkein tyvestään maahan. Barbara-myrsky oli voimalalle liikaa. Onnettomuus keräsi runsaasti katselijoita.

Rakennusvirhettä epäillään Süderholzin turman syyksi

Viidenneksi Haltener Zeitung nostaa Süderholzissa Vorpommern-Mecklenburgissa vain muutama päivää ennen Sachsenin onnettomuutta sattuneen turman. Siinä 70-metrinen tuulivoimala rojahti yläosastaan maahan. Onnettomuuden syynä pidettiin rakennusvirhettä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja