Roni Bäck pyöräili Helsingistä Lappiin – sai apua matkantekoon yllättäen pikajuoksija Nooralotta Neziriltä: "Tutun kautta laitoin hänelle viestiä"

Tubettaja Roni Back jakaa koronatietoutta somekanavissa 6:39
Tubettaja Roni Bäck jakaa koronatietoutta somekanavissa

Roni Bäck kertoo, ettei matka olisi ollut mahdollinen ilman ulkopuolisten apua. 

Tubettaja Roni Bäck, 26, on tunnettu erilaisista tempauksistaan joista uusimman mies toteutti kuluvalla viikolla. Tällä viikolla Bäck saapui Lappiin, jonne hän polki sähköpyörillä yhdessä kuvaajansa kanssa Helsingistä. Matkaan meni yhteensä viisi päivää eikä Lapissa toisaalta viihdytty kauaa. 

– Astuttiin askeleella kyltin kohdalta Lapin puolelle, että käytiin seisomassa siellä ja se riitti, siihen loppui pyöräily, Bäck kommentoi hanketta MTV Uutisille tuoreeltaan. 

Bäckin mukaan matkasta ei olisi tullut mitään, mikäli kaksikko ei olisi saanut apua miehen seuraajilta tai tuntemattomilta ohikulkijoilta. Pyöräilijät eivät muun muassa tienneet ennen reissun alkua lainkaan, missä he aikoisivat yöpyä. Toinen sähköpyöristä meni myös matkan  aikana rikki, mutta paikalle sattunut ohikulkija oli ammatiltaan sähkömies ja pelasti tilanteen. 

– Hän päätti ihan hyvää hyvyyttään ottaa sen projektin itselleen. Jossain tunnissa hän korjasi sen ja päästiin jatkamaan matkaa. 

Matkan aikana Bäck pysäytettiin hänen sanojensa mukaan noin parikymmentä kertaa selfietä tai muuta yhteistä hetkeä varten, sillä tubettajan seuraajat odottelivat häntä reitin varrella ja odottivat Bäckin ajavan ohi. 

Jotkut odottivat itsekin pyörien kanssa, jotta saisivat polkea mukana hetken aikaa, toiset odottelivat voidakseen tarjota Bäckille ja hänen kuvaajalleen jäätelöt. Kärsämäellä tien laidassa odottanut nuori poika sen sijaan tarjosi kaksikolle yösijaa kotoaan. 

– Kysyttiin vielä häneltä, että voitko teidän äidiltä kysyä, että voidaanko me tulla yöksi. Hän sitten kysyi ja siellä oli semmoinen kahdeksan lapsen perhe, juteltiin siinä heidän kanssa ja pidettiin hauskaa, saatiin myös Äänekoski sight seeing -kiertue. 

Jyväskylässä miehet saivat apua myös yllättäen pikajuoksija Nooralotta Neziriltä, jolta kaksikko sai lainattua tärkeän varaosan matkaa varten. 

– Hänellä on samanlainen pyörä, kuin mitä meillä oli. En tuntenut häntä, mutta tutun kautta laitoin hänelle viestiä, että voisikohan se Nooralotta lainata meille yhden akun lisää tälle matkalle. Hän sanoi, että onnistuu, niin mä sitten pyöräilin hänen kotiinsa ja hain sieltä sitten sen yhden akun lisää. 

Lue myös:

    Uusimmat