Leevi ajoi mopolla tuhat kilometriä Leville – "Ajattelin, että kyllä tämä työviikon voittaa"

Suomalainen moottoripyörälehti päätti palkita toimituksensa työntekijät järjestämällä virkistyspäivän Levillä. Ikävä kyllä kaikki eivät mahtuneet autoon, joten porukan nuorin joutui turvautumaan vaihtoehtoiseen kulkuvälineeseen.

Bomber Magazinen Leevi Tuomivaara taittoi noin tuhannen kilometrin matkan mopolla.

MTV Autot tavoitti Leville varhain keskiviikkoaamuna saapuneen Tuomivaaran, joka kertoi tulleensa yllytetyksi touhuun.

– Ajattelin, että kyllä tämä nyt työviikon voittaa.

– En mä kyllä tiedä voittiko, oli tämä aika rankka kokemus. Mutta tulipahan tehtyä, Tuomivaara naurahtaa.

Lehti toivoi, että Leeville järjestyisi seuraa matkan aikana.

– Koska matka on pitkä, luminen ja kivinen toivomme, että myös paikalliset mopoilijat ja moottoripyöräilijät pitäisivät Leeville seuraa matkan varrella, Bomber Magazine kirjoitti Facebookissa.

Helsinkiläinen Tuomivaara lähti matkaan Vantaalta maanantaina, hieman ennen aamuyhdeksää. Ensimmäisen vuorokauden aikana Tuomivaara ajoi Ouluun, jossa hän yöpyi ensimmäisen ja ainoan kerran. Oulusta hän jatkoi matkaansa Leville, jonne saapui viideltä tänä aamuna.

Tankilla sadan kilometrin välein

Tuomivaaralla oli allaan Derbin tuliterä 50-kuutioinen mopo, jota ei ollut edes sisäänajettu vielä.

– Nollat oli mittarissa, kun hain sen maahantuojalta, hän kertoo. 

Tankkaamaan oli pysähdyttävä noin sadan kilometrin välein. Pidemmällekin olisi päässyt, mutta Tuomivaara ei halunnut ottaa riskiä bensan loppumisesta. Hätätilanteita varten hänellä oli mukanaan pieni bensakanisteri, jolle ei kuitenkaan tullut käyttöä.

Tuomivaara kertoo, että hyvistä varusteista johtuen kyyti oli kylmää vain muutamaan otteeseen.

– Ensin Helsingin ja Lahden välillä, seuraavan kerran Jyväskylän ja Oulun välillä ja sitten vielä Rovaniemen ja Levin välillä tuli vähän kylmä.

Tuttuja ja tuntemattomia tukijoita

Tuomivaaran matkaa oli mahdollista seurata Facebookiin tehdyn tapahtuman kautta. Sitä kautta myös kannustajat löysivät reitin varrelle.

– Kannustajia oli itse asiassa tosi paljon – niin tuttuja kuin tuntemattomiakin. Porukkaa tuli myös isommilla pyörillä saattamaan. Oli kyllä siisti meininki.

– En tiedä, olisinko selvinnyt ihan yksinäni, jos ei olisi ollut mitään toimintaa matkalla. Tai en olisi ainakaan näin iloisena perillä, Tuomivaara naurahtaa, mutta myöntää koko kropan – takapuolta myöten – olevan hellänä.

19-vuotias Tuomivaara on jo ehtinyt tottumaan vähän isompiin moottoripyöriin. Tallista löytyy 750- ja 900-kuutioiset pyörät, jotka hänen mukaansa ovat niin sanotusti työn alla. Mopolla hän onkin ajanut viimeksi 15-vuotiaana.

– Mopo tuntui aika mopolta.

--

Toimituksessa oltiin yksimielisiä siitä, että matka olisi taittunut mukavammin mopoautolla. Katso koeajo videolta.

Koeajossa Ligier JS 50 L -mopoauto 2:47

Lue myös:

    Uusimmat