Romutuskampanja piristää edelleen autokauppaa – tämä oli lokakuun myydyin automerkki

Lokakuussa ensirekisteröitiin 9 166 uutta henkilöautoa. Tämä on 3,7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Kuluvana vuonna lokakuun loppuun mennessä on rekisteröity 91 895 autoa. Viime vuonna vastaavalla aikavälillä luku oli 91 925 uutta autoa. Jos uusien autojen myynti jatkuu samalla uralla, voidaan kokonaismäärissä päästä viime vuotta parempaan myyntiin. Heinäkuun alussa alkanut romutuspalkkiokampanja on piristänyt vuoden jälkimmäisen puoliskon myyntiä.

Lokakuussa selkeästi myydyin merkki oli Toyota 1 297 autolla. Vuoden aikana edelleen ykköspaikkaa pitävän Volkswagenin myynti oli edellisessä kuussa 894 autoa. Kokonaismäärissä nämä kaksi kestosuosikkia pitävät kärkeä reilulla sijalla muihin merkkeihin. Tähän mennessä Volkswageneita on myyty 10 786, kun Toyotan luku asettuu 10 120 kappaleeseen.

Kolmannella sijalla on sekä lokakuun että koko vuoden myynnin osalta Skoda. Yksittäisen mallin osalta Octavia on puolestaan ylivoimainen ykkönen 5 195 myydyllä autolla.

Pakettiautojen osalta lokakuussa rekisteröitiin 1,4 prosenttia vähemmän autoja kuin edellisen vuoden lokakuussa. Koko vuoden osalta pakettiautojen rekisteröintimäärä on edelleen 5,9 prosenttia viime vuotta enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja