F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Järkyttävän F1-kolarin ajanut Romain Grosjean paljasti: Mercedes tarjonnut ajosauman

1:48
Video: Romain Grosjean pelastautuu onnettomuuspaikalta

Viime vuonna Bahrainissa järkyttävän kolarin ajanut Romain Grosjean on saamassa huipennuksen F1-uralleen. Aiempi heitto Mercedes-ajosaumasta on toteutumassa, Grosjeanin omien sanojen mukaan.

34-vuotias Grosjean ajoi pahasti ulos Bahrainin GP:n ensimmäisellä kierroksella. Grosjean sinkoutui päin ratavallia niin, että hänen autonsa syttyi räjähdysmäisesti tuleen.

Kuin ihmeen kaupalla Grosjean onnistui nousemaan ulos autosta liekkimeren keskeltä. Ranskalainen sai haaverissa palovammoja käsiinsä.

Ikävä tapaturma päätti Grosjeanin F1-kauden. Grosjean toivoi, että hän saisi joltain F1-tallilta mahdollisuuden ajaa vielä pienen testin – F1-uran jäähyväisinä. Hänen ja Haasin sopimus kun päättyi viime kauden jäljiltä, eikä sille tehty enää jatkoa.

– Tulen soittamaan jokaiselle yksittäiselle F1-tiimille. Katsotaan, jos joku tarjoaisi minulle yksityistestin tammikuussa, Grosjean pyöritteli The Racelle.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff astui tuolloin esiin luvaten, että mestaritiimi voisi olla valmis tarjoamaan Grosjeanille mahdollisuuden.

Nyt Grosjeanilta kysyttiin Twitch-suoratoistopalvelun lähetyksessä, että onko Wolff tarjonnut hänelle Mercedes-ajosaumaa.

– Kyllä, kyllä! Meillä oli hauska puhelu heidän kanssaan. Olemme saamassa suunnitelman valmiiksi. Siitä tulee mahtava juttu, Grosjean hehkutti.

Grosjean debytoi F1:ssä kaudella 2009, jolloin hän hyppäsi Renaultin rattiin. Hän palasi F1-kisakuljettajaksi kaudella 2012, jolloin hän toimi Kimi Räikkösen tallikaverina Lotus-tallissa.

Neljän Lotus-vuoden jälkeen Grosjean hyppäsi Haasille, jossa hän ajoi viiden kauden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja