Olisiko tämä Cityn maali pitänyt hylätä? Real Madridin tähdeltä raju syytös: "Kaikki tietävät sen"

Real Madridin ja Manchester Cityn välinen Mestarien liigan huippuottelu jätti karvaan maun kotijoukkueen suuhun.

Iscon viimeistelemä 1–0-johtomaali huudatti Santiago Bernabéun kotiyleisöä, joka joutui lopulta kuitenkin poistumaan stadionilta pettyneinä. Manchester City latoi viiden minuutin sisällä kaksi vierasmaalia ja otti vahvan kiinnityksen jatkopaikkaan.

Madridilaisten iltaa synkisti 1–2-tappion lisäksi kapteeni Sergio Ramosin ulosajo. Toppari horjutti City-hyökkääjä Gabriel Jesusin nurin läpiajotilanteessa, eikä erotuomari Daniele Orsato epäröinyt lähettää espanjalaista suoralla punaisella kortilla pesuhuoneen puolelle.

Taistelupari Jesus–Ramos oli tapahtumien keskipisteessä jo aiemmin ottelussa, kun kaksikko väänsi toisiaan vastaan juuri ennen Jesusin iskemää Cityn 1–1-tasoitusmaalia.

Real Madridin avausmaalin syöttänyt brasilialaisnuorukainen Vinícius Júnior väitti maanmiehensä rikkoneen Ramosia tilanteessa. 19-vuotiaan superlupauksen mielestä tilannetta olisi pitänyt tarkastella jälkikäteen videolta.

– Gabriel Jesus teki rikkeen ennen ensimmäistä maalia, ja kaikki tietävät sen. Meillä on käytössä VAR, mutta erotuomari ei halunnut mennä katsomaan sitä tilannetta uudelleen. Minä näin sen kentän reunalta ja se oli selvä tapaus.

–  Erotuomarit tulevat tänne ja tekevät ratkaisuja tahallaan meitä vastaan, se on aina sama juttu. Olemme seura, joka on voittanut eniten liigamestaruuksia ja voittanut eniten Mestarien liigassa, joten se menee aina näin, Vinícius Júnior sadatteli

Jesusin mukaan hän ei rikkonut tilanteessa Ramosia.

– Jalkapallo on kontaktilaji. En työntänyt häntä, hädin tuskin käytin käsiäni, enkä tehnyt isoa liikettä. Pysyin paikallani, eikä se ollut rike, Jesus vannoi.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane ei ottelun jälkeen valittanut tuomaripäätöksistä, vaan oli enemmän harmissaan siitä, miten hänen joukkueensa menetti otteensa pelistä viimeisen vartin aikana. Jesusin tasoituksen jälkeen vierasjoukkueen supertähti Kevin De Bruyne latasi Cityn toisen osuman rangaistuspotkusta.

– Erotuomari kertoi minulle, että tilanteessa ei ollut työntämistä, ja hän teki omat ratkaisunsa. Minua häiritsee enemmän se, mitä me teimme. Virheet maksoivat paljon, koska me emme ansainneet tällaista. On oltava keskittynyt koko 90 minuutin ajan, Zidane totesi.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola puolestaan totesi, ettei nähnyt kiistanalaista tilannetta tarkemmin. Katalonialaisluotsilla oli muutenkin kiire juhlia joukkueensa tasoitusta, joka syntyi hänen mukaansa pelin virtauksen vastaisesti.

– Me päästimme ensimmäisen maalin, kun pelasimme parasta jalkapalloamme ja teimme maalin, kun he pelasivat meitä paremmin. Sellaista se on tässä kilpailussa.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan Manchesterissa 17. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat