Pep Guardiolan poikkeuksellinen veto hämmensi omiakin pelaajia – jopa Cityn kapellimestari yllättyi ratkaisusta

Manchester Cityn peliryhmitys oli kaukana totutusta Mestarien liigan huippuottelussa Real Madridia vastaan Santiago Bernabéulla. City voitti ottelun maalein 2–1. 

Pep Guardiola oli valmistanut erityisen keitoksen Real Madridia ja kollegaansa Zinédine Zidanea varten. Taktisesta älykkyydestään ihailtu katalonialaisluotsi vaikutti miettineen hartaudella tapaa, joka yllättäisi arvaamattomuutta odottaneetkin ihmiset.

Tällä kertaa yllättyneisiin lukeutuivat myös Manchester Cityn pelaajat, minkä tähtipelaaja Kevin De Bruyne myönsi ottelun jälkeen.

– Niiden neljän vuoden aikana, jolloin Pep on ollut kanssamme, meillä on ollut muutamia yllätyksiä. Edes pelaajat eivät oikein tiedä, mitä pitää tehdä ennen kuin ottelu alkaa, De Bruyne kertoi The Guardianin mukaan.

Guardiolan vetona oli jättää runkopelaajat Fernandinho, Raheem Sterling ja Sergio Agüero avauskokoonpanon ulkopuolelle ja pelata tyypilliseltä kuulostavalla mutta erityislaatuisella 4–4–2-ryhmityksellä, jonka hyökkääjinä häärivät keskikenttäpelaajina paremmin tunnetut De Bruyne ja Bernardo Silva. Sen sijaan hyökkääjä Gabriel Jesus pelasi ryhmityksessä vasemmalla laidalla.

De Bruyne loisti ja ratkaisi

Niin sanottuna "valeysinä" operoinut De Bruyne loisti ottelussa pyörittäessään Cityn pelinrakentelua koko pakan ylimpänä pelaajana. Järjestelmä toimi, sillä kapellimestari sai palloon yhteensä peräti 61 kosketusta Real Madridin kenttäpuoliskolla.

Lopussa De Bruyne nousi ratkaisurooliin iskemällä voittomaalin rangaistuspotkusta. Sitä ennen belgialainen oli syöttänyt Jesusin puskeman 1–1-tasoituksen. Maalisyöttö oli De Bruynelle jo kauden 17:s.

Guardiola oli innoissaan Real Madridin päihittämisestä ja hykerteli varmasti sisimmässään siitä, kuinka hänen taktiikkansa oli onnistunut tuomaan tuloksen vaikeasta vierasottelusta.

– Olen iloinen voitosta mutta myös koko esityksestämme. Tämä ei ole kuitenkaan ohi. Jos maailmassa on joukkue, joka voi nousta mukaan mistä tahansa, se on Real Madrid, Guardiola varoitteli.

Otteluparin ratkaiseva toinen osaottelu pelataan tiistaina 17. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat