Mainos

Rohkea koira uhrasi henkensä pelastaessaan vauvan hengen – kääriytyi tytön suojaksi palavassa talossa

Kahdeksan kuukauden ikäinen vauva loukkaantui vakavasti tulipalossa Baltimoressa. Tyttövauva on elossa perheen koiran ansiosta, kertoo muun muassa paikallinen uutiskanava Wbaltv.

Baltimoren pelastuslaitoksen tiedottajan Samuel Johnsonin mukaan he saivat hälytyksen tulipalosta illalla hieman ennen yhtätoista. 

Palokunnan saapuessa paikalle, oli kaksikerroksinen talo täysissä lieskoissa ja savua puski ulos talon molemmista kerroksista.

Palomiehet kuulivat, että lapsi oli loukussa talon toisessa kerroksessa.

Johnsonin mukaan vauvan äiti Erika Poremski oli kotona, kun tulipalo syttyi. 

Poremskin mukaan hän oli käymässä autollaan, kun hän ympäri kääntyessään havaitsi, että talo oli liekeissä – ja hänen kahdeksan kuukauden ikäinen tyttärensä Viviana sisällä.

– Kuulin hänen itkevän, enkä päässyt hänen luokseen. Yritin kovasti. Kaikki naapurustossa yrittivät. He potkivat ovia ja ikkunoita. En saanut häntä ulos. Kukaan ei saanut, Poremski sanoo.

Poremskilla oli palovammoja käsissään ja kasvoissaan merkkinä siitä, että hän oli yrittänyt mennä sisään taloon useita kertoja.

Koiran vartalo suojasi tyttöä tulelta

Palomiehet onnistuivat pääsemään sisälle taloon. Yllätyksekseen he löysivät Vivianan kanssa samasta huoneesta perheen lähes kuusivuotiaan koiran, Polon. 

Polo oli peittänyt Vivianan vartalon omalla kropallaan.

– Polon vuoksi hänellä (Vivianalla) oli palovammoja ainoastaan vartalonsa sivuilla. Polo pysyi hänen kanssaan koko ajan makuuhuoneessa, eikä tullut edes alakertaan, mistä se olisi päässyt ovesa ulos, palomiehet kertovat.

Lääkintähenkilökunta onnistui elvyttämään Vivianan, jolla oli useita palovammoja kasvoissaan, käsissään ja kyljissään. Valitettavasti urhea Polo ei selvinnyt tulipalosta.

– Polo oli ensimmäinen vauvani, ja nyt menetin sen. Se oli kuin minun lapseni. Se seurasi meitä kaikkialle. Voin vain rukoilla, etten menetä myös Vivianaa, Poremski sanoo.

Viviana on todennäköisesti elossa, koska Polo pysyi hänen kanssaan. 

Tulipalon syyksi todettiin kynttilä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.