Roger Federerin poikkeuksellinen ura päättyi tunteikkaasti toisen legendan vierellä – "Nautin"

Tennistähti Roger Federer lopettaa menestyksekkään ammattilaisuransa – näin kommentoi suomalaistähti Harri Heliövaara 3:49
Tennistähti Roger Federer lopettaa menestyksekkään ammattilaisuransa – näin kommentoi suomalaistähti Harri Heliövaara

Tenniksen sveitsiläissuuruus Roger Federer on päättänyt ammattilaisuransa nelinpelitappioon toisen lajilegendan espanjalaisen Rafael Nadalin rinnalla.

Laver cupissa pelatussa ottelussa voiton veivät Yhdysvaltain Jack Sock ja Frances Tiafoe. Yhdysvaltalaiskaksikko voitti ottelun lukemin 4–6, 7–6 (7–2), 11–9.

Federer, 41, kertoi viime viikolla jättävänsä ammattilaiskentät. Lajin 20-kertainen grand slam -voittaja on kärsinyt vuosia polvivammasta, joka on enteillyt uran päätöstä.

Euroopan ja muun maailman välinen joukkuekilpailu Lontoon O2-areenalla on silti herkistänyt tennisväen ja urheilumaailman. Monet lajisuuruudet välittivät terveisiään väistyvää mestaria kauniiden sanojen saattelemana ottelun alla.

Ottelun jälkeen Federer kuvaili olleensa "uskomattomalla matkalla".

– Tuntuu mahtavalta olla täällä. Nautin, kun pääsin sitomaan kengännauhani vielä kerran, Federer sanoi.

Kyynelehtivä Federer painotti kaiken tapahtuneen viimeistä kertaa. Hän kuitenkin kommentoi päivän olleen upea ja olevansa onnellinen, eikä suruissaan.

– En tuntenut stressiä niin paljon, vaikka ajattelin, että ehkä jokin pettäisi, kuten pohje, mutta ottelu oli upea, hän sanoi.

– Pelaaminen Rafan kanssa ja kaikkien suuruuksien täällä olo, kaikkien legendojen, kiitos.

Federer ja Nadal kohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 2004

Federer ja Nadal, 36, pelasivat toisiaan vastaan 40 kertaa, mukaan lukien yhdeksässä grand slam -finaalissa. Nadal oli keskinäisissä kamppailuissa parempi lukemin 24–16 ja saavutti peleissä Federerin kunnioituksen.

Euroopan joukkueessa pelaavat "neljästä suuresta" myös Novak Djokovic ja Andy Murray.

– Tilaisuudet mennä kentälle Rafan kaltaisen pelaajan kanssa ovat olleet minulle aina erityisiä kokemuksia. Nyt tilanne on erilainen, mutta on upeaa, että voin tehdä sen vielä kerran, Federer totesi Lontoossa ennen ottelua.

– On uskomatonta ja varmasti unohtumaton kokemus, kun saan tilaisuuden jakaa tämän historiallisen hetken Rogerin rinnalla, Nadal sanoi ottelun alla.

Lue myös:

    Uusimmat