Roger Federer päättää häikäisevän uransa

Sveitsiläinen tennistähti Roger Federer päättää pitkän ja menestyksekkään ammattilaisuransa. Federer, 41, kertoi lopettamispäätöksestä Instagram-tilillään.

–  Kuten monet teistä tietävät, viimeiset kolme vuotta ovat tarjonneet minulle haasteita loukkaantumisten ja leikkausten muodossa. Olen tehnyt kovasti töitä päästäkseni täyteen kilpailukuntoon, mutta tiedän myös, mitkä kehoni kapasiteetit ja rajat ovat, ja viime aikoina (kehon) viesti on ollut selvä, Federer kirjoitti.

–  Olen 41-vuotias. Olen pelannut yli 1500 ottelua 24 vuoden aikana. Tennis on kohdellut minua anteliaammin kuin olisin koskaan voinut unelmoida, ja nyt minun pitää tunnustaa, että on aika lopettaa kilpailu-urani, Federer jatkoi.

Sveitsiläissuuruuden ura huipulla päättyy ensi viikolla Lontoossa järjestettävään Laver Cup -turnaukseen.

–  Pelaan tennistä myös tulevaisuudessa, tietysti, mutta en grand slam -turnauksissa tai ATP-kiertueella, Federer sanoi.

Taiturimaisesta pelityylistään tunnettu Federer voitti urallaan kaikkiaan 20 grand slam -kaksinpelimestaruutta. Sveitsiläinen juhli kuudesti Australian avointen mestaruutta, kertaalleen Ranskan avointen voittoa, ennätykselliset kahdeksan kertaa Wimbledonin mestaruutta ja viidesti Yhdysvaltain avointen mestaruutta.

Federer piti 2000-luvulla pitkään hallussaan kiistatonta maailman ykköspelaajan asemaa. Espanjan Rafael Nadal ja Serbian Novak Djokovic ohittivat sveitsiläisen tänä vuonna grand slam -turnausten mestaruustilastossa.

Juttua päivitetty 15.9. klo 17:16. Lisätty Federerin kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat