Rockin superkokoonpano The Local Band – "Kuin Niemisen ja Federerin ystävyysottelu"

The Local Band julkaisi ensimmäisen singlensä ja ep julkaistaan joulukuun alussa.

Kotimaan rockpiirien superyhtye The Local Bandin oli tarkoitus olla yhden keikan soittava kokoonpano. Nyt The 69 Eyes -rumpali Jussi69:n, Reckless Love -laulaja Olli Hermanin, Children Of Bodom -nokkamies Alexi Laihon ja Santa Cruz -yhtyeen Archie Cruzin muodostama kokoonpano julkaisee ensimmäisen ep:nsä.

– Perjantaina tuli sinkku ja 4. joulukuuta julkaistaan Locals Only – Dark Edition -ep. Tai oikeastaan se on pitkäsoitto. Se on vihdoin ulkona. Onhan sitä jo vuosia odoteltu, Jussi69 toteaa.

– Eikös albumin raja ole se puoli tuntia, joten kyseessä ei oikeastaan ole edes ep vaan albumi, pohtii Archie Cruz.

Yhtyeen uusi, Japanissa ja Helsingissä Linnanmäen huvipuistossa kuvattu musiikkivideo julkaistaan ensi viikolla. The Local Bandin piti alun perin soittaa vain yksi keikka Helsingin Tavastialla joulukuun 2013 lopulla.

–Tuon keikan jälkeen lähdimme kukin eri puolille maapalloa, Archie Meksikoon, minä Miamiin, Alexi Kaliforniaan ja Olli Tampereelle. Pari viikkoa keikan jälkeen tekstailimme ja fiilistelimme keikkaa, Jussi69 kertoo taustoille.

– Palasin sitten New Yorkin kautta Suomeen ja olin Nykissä baarissa bisse kädessä. Kuulin Sunglasses at Night -biisin (Corey Hartin vuonna 1984 julkaistu kappale), joka oli Amerikassa iso hitti mutta jota ei tunneta Euroopassa niin hyvin. Olin varma, että tämä on joku merkki. Soitin siltä istumalta Alexille, että tästä tulee meidän eka sinkku.

Children Of Bodomin kiireinen laulaja-kitaristi Laiho ilmoitti, että ep on äänitettävä joko kesällä tai sitten vuonna 2017.

– Niinpä äänitimme sen kesällä Bodomien studiolla Espoossa. Samaan aikaan olivat käynnissä The 69 Eyesin nauhoitukset, Children Of Bodomin nauhoitukset ja The Local Bandin nauhoitukset. Minä olin ainoa, jolla ei ollut mitään äänityksiä menossa, naurahtaa Archie Cruz.

– Ja meillä oli vielä vauhdissa Reckless Loven äänitykset, Olli Herman lisää.

Jussi69 summaa The Local Bandin perusidean olevan hauskanpito.

– Kun teimme tämän äänitteen, meillä ei ollut levy-yhtiötä, mutta. Ep julkaistaan samaan aikaan Suomessa ja Japanissa näin alkuun. Katsotaan sitten, että missä muualla se julkaistaan.

– Kun esiinnyimme Tokiossa, yleisöä oli 20 000 ihmistä. Japanin reissu oli ihan kuin unta, Archie Cruz kuvailee.

Olli Herman kuvailee The Local Bandin olleen aluksi puolivitsi.

– Sen piti kestää yhden keikan verran. Sitten olemmekin Saitama Super Arenalla 20 000 ihmisen edessä Tokiossa. Kyllähän siinä oli vähän että ”What the fuck”, Reckless Love -laulaja naurahtaa.

– Me olemme pyrkineet siihen, että teemme yhden keikan per vuosi. Tänä vuonna olemme soittaneet jo kaksi keikkaa. Saa nähdä, tuleeko ensi vuodesta luova välivuosi. On kivaa, että emme ole mitenkään riippuvaisia tästä bändistä, vaan kaikilla on omat kuvionsa.

Archie Cruz löytää bändille yllättävän vertauskuvan.

– The Local Band on kuin Jarkko Niemisen ja Roger Federerin ystävyysottelu. Alexi Laiho on kuin Roger Federer ja me kaikki muut olemme Jarkko Nieminen, Archie ja Olli toteavat nauraen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja