Rock'n'roll -kuningatar juhlii tänään! Tina Turner täyttää 77 vuotta

Tina Turner täyttää tänään 26. marraskuuta 77 vuotta. 

Guinnessin ennätysten kirjan mukaan Tina Turner on myynyt enemmän konserttilippuja kuin kukaan toinen sooloartisti. 

Tina Turner, silloin vielä Anna Mae Bullock, aloitti uransa Ike Turnerin kanssa, johon hän tutustui 1950-luvun lopulla.

Myöhemmin avioituineiden Iken ja Tinan tunnetuin hitti oli River Deep, Mountain High. Muita hittejä olivat muun muassa Proud Mary ja Nutbush City Limits. Iken ja Tinan suhde oli myrskyinen ja päihteiden siivittämä.

Lopulta Iken pahoinpideltyä Tinan pahasti vuonna 1976, Tina haki avioeroa.  

Eron jälkeen Tina jättäytyi julkisuudesta ja musiikista muutamaksi vuodeksi. Tauon aikana hän kääntyi buddhalaisuuteen. Tina teki paluun vuonna 1984 albumillaan Private Dancer, joka oli suuri menestys. 

Turner on julkaissut soolourallaan useita menestyssinglejä, kuten The Best, What's Love Got To Do With It ja We Don't Need Another Hero

Turner aloitti 1986 suhteen nykyisen miesystävänsä 17 vuotta nuoremman Erwin Bachin kanssa. Nykyisin pari asuu Sveitsissä, jonka kansalaisuus Tinalla on. 

Uransa aikana Tina Turner on voittanut kymmenen Grammy-palkintoa. Laulajaa on ylistetty monesti niin tanssitaidoistaan kuin laulutaidoistaankin. Myös Turnerin ikoniset esiintymisasut ovat usein herättäneet ihastusta. 

Turner on esiintynyt Suomessa useamman kerran. Viimeisin esiintyminen nähtiin vuonna 2009 Hartwall Areenalla. Vaikka Turner on nimellisesti siirtynyt eläkkeelle, hän on yhä vihjaillut mahdollisuuksista tehdä vielä kiertue. 

Lue myös:

    Uusimmat