Mainos

Robotit, tubettajat ja koodaajat valtaavat SuomiAreenan – näyttävä uutuuslava kuin laivan runko

SuomiAreenan ohjelmaa suunnataan kesällä yhä nuoremmille kävijöille.

Uudella Laiv@lavalla nähdään koodausfestarit, tubettajia, robotteja, start-upeja ja somepäivä. Lava on osa Jaakko Niemelän taideteosta Brykää.

– Laiv@lavalla ei tule olemaan yhtään perinteistä paneelikeskustelua, vaan kaikkea muuta. Lavan ohjelma houkuttelee toivottavasti sekä nuoria mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun että tarjoaa perinteisille SuomiAreena-kävijöille uusia kokemuksia, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:lta.

Brykä tuo meren keskelle kaupunkia

Uusi lava tulee olemaan näyttävä: yli 9 metriä korkea, 8 metriä leveä ja lähes 80 metriä pitkä.

– Luonnostelin teoksen rahtilaivassa ylittäessäni myrskyisän Atlantin viime marraskuussa, Raumalta kotoisin oleva taiteilija Jaakko Niemelä kertoo.

Teos rakentuu yli neljästäkymmenestä metalliverkkokuutiosta, jotka kuvaavat laivan runkoa. Brykä on merenkulkusanastoa ja tarkoittaa laivan tärkeintä paikkaa eli komentosiltaa. 

– Brykä on mielestäni oiva muistutus suomalaisten vahvasta laivanrakennusosaamisesta. Koen, että SuomiAreenalla on tarjota meille ja monille muille toimijoille hedelmällinen keskustelukenttä, jossa voimme yhdessä viedä eteenpäin suomalaisen työn mahdollisuuksia – myös kansainvälisille vesille, sanoo teoksen tilanneen RMC:n toimitusjohtaja Heikki Pöntynen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.