Robert Kubicalla varovaiset odotukset avauskisaan: “Australiassa olen enemmänkin tulokas”

Formularadoille kahdeksan vuoden tauon jälkeen palaava Williams-kuljettaja Robert Kubica katsoo lähtevänsä kauteen tulokaskuskin asemassa.

Kubican oikea käsivarsi vammautui vaikeasti kauden 2011 alla ajetussa rallionnettomuudessa, mutta nyt puolalaisen haave paluusta kilpailemaan autourheilun kuninkuusluokkaan viimein toteutuu.

Kauden avauksessa Australiassa Kubica katsoo kuitenkin olevansa aiemmasta kokemuksestaan huolimatta tulokaskuskin asemassa.

– Australiassa olen enemmänkin tulokas kuin sellainen kuljettaja, joka on jo ajanut viisi kautta sarjassa. Näin siksi, koska formula yksi on muuttunut niin paljon. Jos vertaa 2000-luvun alun autoja nykyisiin, niin ne ovat täysin erilaisia, Kubica kertoi Autosportille.

– Minun täytyy tehdä kovasti töitä ja odotan tätä haastetta kovasti, mutta minun täytyy myös löytää se luonnollinen tapa ajaa autoa, joka minulla oli aiemmin. Kaiken tulisi tapahtua niin luontevasti kuin mahdollista, Kubica lisäsi.

Williams-talli sijoittui viime kaudella valmistajien sarjan jumbosijalle vain seitsemän mestaruuspistettä keränneenä. Kubican tallikaverin paikan ottaa alkavalla kaudella tulokaskuljettaja George Russell.

Lue myös:

    Uusimmat