Robert Kubica esittää epäilyksiä – olisiko Ferrarin pitänyt sittenkin valita Valtteri Bottas?

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1-kulisseissa kuohuu – mitä, miksi, miten, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen avaa yllä olevalla videolla tuoreimmat käänteet!

Useiden vuosien ajan F1:ssä kilpaillut ja nykyään Alfa Romeon varakuljettajana toimiva Robert Kubica nostaa esille oman epäilyksensä siitä, että tekikö Ferrari sittenkään oikeaa ratkaisua, kun se palkkasi Carlos Sainzin uudeksi kuljettajakseen.

Ferrari tiedotti aiemmin, että sen ja Sebastian Vettelin yhteinen taival päättyy kauden 2020 jälkeen. Ferrari paikkaa Vettelin lähtöä Sainzilla, joka saapuu Maranelloon McLarenin riveistä.

Vielä viime kaudella Williamsilla ajanut Kubica myöntää, että hän ei odottanut Vettelin lähtöuutista.

– Olin hieman yllättynyt ratkaisusta. Mutta jos suhde on jo karikolla, niin ei siitä paremmaksi muutu. Silloin on parempi päättää se, Kubica mietti Corriere della Seran haastattelussa.

– Uskon, että päätöstä ei tehty ihan äskettäin. Ferrarilla on aina tarkat suunnitelmat ja rahalla ei ole niiden kanssa mitään tekemistä, Kubica jatkoi.

Sainzin siirto herätti lähes varauksetonta hyväksyntää F1-piireissä. Kubica nousee hieman yleisiä mielipiteitä vastaan.

– Sainz on rohkea valinta. Hän ei ole koskaan ajanut joukon kärjessä. Siitä voi tulla ongelma, kun he jahtaavat isoja pokaaleita.

Tällä Kubica viittaa siihen, että hän olisi palkannut Ferrarille kuljettajan, joka on tottunut taistelemaan voitoista.

– (Valtteri) Bottas tai (Daniel) Ricciardo olisivat olleet varmempia vaihtoehtoja, Kubica sanoo.

– Mutta tämä nyt on kolikonheittoa, Kubica jatkoi.

Bottas ja Ricciardo olivat molemmat esillä Ferrari-huhuissa. Bottaksen nykyinen Mercedes-sopimus on katkolla kauden 2020 jälkeen. Ricciardo taas teki oman liikkeensä, kun hän siirtyi Sainzin paikalle McLarenille.

Lue myös:

    Uusimmat