Robbie Williamsin hitti joutui pannaan MM-avajaisissa – "Minua on pyydetty olemaan soittamatta kyseistä kappaletta"

Brittiläinen pop-tähti Robbie Williams esiintyy osana Venäjällä järjestettävien jalkapallon MM-kisojen avajaisia.

Take That -yhtyeestä maailmankuuluisuuteen ampaissut Robbie Williams esiintyy Venäjän MM-kisojen avajaisissa. Luvassa on lukuisia miehen hittejä vuosien varrelta. Williamsin lisäksi avajaisissa nähdään venäläinen soprano Aida Garifullina.

Yksi Williamsin kappale jää kuitenkin kuulematta. Vuonna 2016 julkaistu Party Like A Russian ei ole Williamsin suurimpia hittejä, mutta on suosittu Venäjällä. Kisajärjestäjät eivät tästä huolimatta innostuneet kappaleen soittamisesta.

– Olisi mahtavaa esittää Party Like A Russian. Valitettavasti minua on pyydetty olemaan soittamatta kyseistä kappaletta, Williams sanoi Reutersille.

– Oikeastaan kyse ei ole siitä, että minua minulta olisi pyydetty jotain. Kyse on siitä, että soitan suurimmat ja tunnetuimmat hittini, laulaja lisäsi oitis.

Osan kappaleen sanoituksista voi tulkita poliittiseksi kannanotoksi. Kremlinille myönteinen media kritisoi Williamsia ehdottaen, että hänen esiintymisensä avajaisissa peruttaisiin kappaleen vuoksi.

– Tämä kappale ei todellakaan kerro herra Putinista, Williams kirjoitti twitteriin vastauksena Venäjältä kuuluneeseen kritiikkiin.

Party Like A Russian on yksi Williamsin parhaiten Venäjällä menestyneistä hiteistä. Sen musiikkivideolla Williams on ballerinojen ympäröimänä ja kappaleen taustanauha on sekoitus slaavilaisia musiikillisia elementtejä ja nykyajan pop-musiikkia.

– Kappaleen ei ole tarkoitus loukata. Se on enemmänkin Monty Pythonin kaltaista huumoria. En pilkkaa ketään, kyseessä on vain pop-kappale.

Williams on otettu kunniasta esiintyä MM-kisojen avajaisissa. Hän on aiemmin tehnyt konserttivisiittejä maahan venäläisten bisnesmiehien yksityisjuhliin.

– En tahdo, että koen itseni liian ällikällä lyödyksi, koska valokeila on niin suuri, pop-tähti sanoo avajaisissa esiintymisessä.

Williamsin esiintyminen nähdään osana avajaisseremoniaa puoli tuntia ennen kisojen ensimmäistä ottelua, jossa isäntämaa Venäjä kohtaa Saudi-Arabian. Ottelu pelataan Moskovan Luzhniki-areenalla, jonne mahtuu yli 80000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat